O nouă parcare subterană proiectată la Oradea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

O nouă parcare subterană proiectată la Oradea

GALERIE
parcare oradea
  • parcare oradea
- +

Primăria Oradea a lansat miercuri lucrările la cea de a şasea parcare din municipiu, una subterană de tip park and ride, cu 277 de locuri, ce va fi construită în jurul Catedralei ortodoxe din centrul urbei.

Parcarea va fi amenajată pe trei laturi ale catedralei, fără partea din faţă, fiind o locaţie foarte aglomerată pe axa de circulaţie dinspre Cluj-Napoca, cu aproximativ 20.000 de maşini care intră zilnic în Oradea.

Proiectul, în valoare de 24,4 milioane de lei, va fi realizat din bugetul local, a declarat, la faţa locului, primarul Florin Birta, alături de cei doi reprezentanţi ai constructorilor, Construcţii Erbaşu şi Simbac. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, primarul anticipând că anul viitor, de 1 Decembrie, se va putea inaugura lucrarea.

Parcarea se va amenaja pe un singur nivel subteran, pe o arie de 6.050 de mp, cu o capacitate de 277 de locuri pentru autovehicule, 9 pentru motociclete, 6 pentru autoturismele persoanelor cu handicap şi şase parcaje cu staţii de încărcare electrică. Vor fi două căi de acces, ambele dinspre cetate. Deasupra parcării, spaţiul va fi amenajat ca piaţă pietonală, dalată cu piatră, cu spaţii verzi şi cu promisiunea de a se planta 63 arbori şi 638 de arbuşti. Potrivit primarului, caracterul park and ride al investiţiei înseamnă că “toţi cei care vor veni să utilizeze această parcare, pe baza tichetului de intrare în parcare, vor putea circula gratuit în acea zi cu toate mijloacele de transport în comun din Oradea, pentru că parcarea va fi operată în comun cu societatea Oradea Transport Local S.A.”

Primarul a mai spus că există în plan şi o parcare park and ride în zonele periferice, “mai ales având în vedere că aceste parcări de tip park and ride, dacă sunt construite la intrările în oraş, sunt finanţate inclusiv din fonduri europene”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.