O nouă platformă video dedicată tinerilor până în 34 de ani va fi lansată şi în limba română
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

O nouă platformă video dedicată tinerilor până în 34 de ani va fi lansată şi în limba română

GALERIE
platforma video ENTR
  • platforma video ENTR
- +

ENTR, o nouă platformă media online şi 100% video dedicată tinerilor europeni cu vârste între 18 şi 34 de ani va fi lansată în curând, în mai multe limbi, de grupul France Medias Monde (RFI, France 24 şi radio arab MCD) şi de Deutsche Welle, potrivit AFP.

Cele două grupuri audiovizuale publice, care dezvoltă de mai mulţi ani iniţiative comune, au anunţat luni acest proiect de oferte digitale, plurilingv şi paneuropean, care va începe să difuzeze până în vară conţinuturi pe YouTube, Twitter şi Instagram în franceză, germană, engleză, poloneză, portugheză şi română.  Cu un buget de 3,2 milioane de euro pentru 2020 şi coordonată de o echipă franco-germană de 12 jurnalişti, platforma se va baza pe zece companii mass-media care activează în şase ţări.

ENTR va propune videoclipuri "pe toate tematicile care stârnesc intere şi la care reacţionează tinerii pe internet şi pe reţelele de socializare, adresându-li-se în luimba maternă şi prin intermediul unor noi formate digitale şi modele narative ale informaţiei", au explicat creatorii platformei într-un comunicat. O linie editorială care aminteşte de alte medii digitale 100% care sunt dedicate tinerilor pe reţele precum Brut, Monkey sau Slash.   

Cititi si: Reţeaua Parler, preferată de fanii lui Trump, s-a relansat cu ajutorul Rusiei

În afară de dimensiunea multilingvă, una dintre particularităţile acestui proiect al Uniunii Europene este că vizează să încurajeze angajamentul şi dialogul tinerilor în Europa şi să le arate dimensiunea europeană a temelor de care sunt ataşaţi.         

"Climă, locuri de muncă, solidaritate, cultură, tehnologii... reportajele produse de ENTR, adaptate sau reinventate în diverse limbi, au vocaţia de a-i face să reacţioneze pe tinerii din întreaga Europă, spărgând barierele lingvistice, şi să îi facă să interacţioneze pe seama marilor subiecte pe care le împărtăşeşte generaţia lor, cu toate diferenţele lor, contribuind la "conştiinţa lor europeană", au subliniat grupurile France Medias Monde şi Deutsche Welle. Acest proiect se va deschide şi către alte limbi, cu sprijinul altor noi parteneri, adaugă cele două grupuri.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.