O nouă povestire cu urşi, mititei şi amatori de grătare urcaţi în copaci
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

O nouă povestire cu urşi, mititei şi amatori de grătare urcaţi în copaci

GALERIE
Patratel MARTI, 15 iunie 2021 - 1
  • Patratel MARTI, 15 iunie 2021 - 1
- +

* Cunoaştem români care deja s-au întors din concediile petrecute prin diverse zone ale lumii; e semn că vara şi-a reintrat în drepturi, vorba unor reporteri de la televizor. Că veni vorba despre reporteri, trebuie să amintim faptul că mai multe televiziuni au trimis de dimineaţă oameni într-un binecunoscut loc de petrecere în aer liber, numit "Poiana Micilor"; ei n-au mai ajuns acolo, ci s-au oprit la o bere ca între colegi, motiv pentru care editorii jurnalelor de prânz au fost nevoiţi să utilizeze imagini din arhivă, de pe vremea în care încă nu începuse pandemia.

* Sutele de români care au urmărit imaginile şi au ascultat comentariul "în poieniţă, veselia e ca la ea acasă, condiţiile fiind ideale pentru o zi de neuitat în sânul naturii, împreună cu cei dragi" s-au înghesuit la cozi la mici şi cârnaţi, apoi s-au repezit spre poiană. Din nefericire, ei nu ştiau că imaginile fuseseră de prin 2019 şi că, între timp, "Poiana Micilor" şi-a schimbat numele în "Poiana Urşilor", din cauza zecilor de urşi tomberonezi pripăşiţi acolo, care pândeau, ascunşi după tufe...

* La principalele jurnale de ştiri ale serii n-au mai fost difuzate imagini de arhivă, ci chiar de la faţa locului, filmate cu telefonul şi trimise prin WhatsApp de diverşi români refugiaţi pe crengi, cât mai sus şi cât mai departe de animalele dezlănţuite; cu acest prilej, telespectatorii au aflat că "în poieniţă, urşii sunt ca la ei acasă, după ce au luat locul veseliei".

* Una peste alta, avem veşti bune din "Poiana Urşilor": amatorii de grătare în natură au stat vreo două zile pe crengi, în aer curat, fără fum, şi au admirat joaca nevinovată a veveriţelor. Jos, sub ei, urşii, după ce s-au prins că oamenii cei proaspeţi sunt prea sus, s-au repezit la caserole şi au înfulecat micii aşa cruzi, fără muştar, apoi i-a pălit pântecăraia, o pântecăraie adevărată, ursească, motiv pentru care au fugit cât colo, să se uşureze. De lipsa lor au profitat cetăţenii, care s-au dat jos din copaci şi au plecat pe la casele lor, după ce au recuperat berile, de care urşii nici nu s-au atins (pesemne că n-aveau desfăcător). Totul este bine când se termină cu bine: reporterii de la televiziuni, care au preferat să stea la băut în loc să transmită live imagini din poieniţă, au fost penalizaţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.