O nouă prelevare de organe și țesuturi, dar și transplanturi făcute la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O nouă prelevare de organe și țesuturi, dar și transplanturi făcute la Iași

GALERIE
operatie
  • operatie
- +

O nouă prelevare de organe și țesuturi a fost făcută la Spitalul de Neurochirurgie din Iași de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Au fost prelevați rinichii, ficatul și corneele.

La Spitalul Clinic “Parhon”, ieri au fost realizate transplanturile de rinichi, organele ajungând la doi pacienți din regiunea Moldovei care făceau dializă de trei ani.

Mai multe detalii regăsiți și în comunicatul Agenției Naționale de Transplant:

„Mulţumim celor care au puterea să dăruiască viaţă dincolo de durerea lor. În luna cadourilor şi a dorinţelor, încă o familie a ales să dăruiască o şansă la viaţă altor semeni – o dovadă a iubirii faţă de oameni ce nu poate fi cuantificată în cuvinte. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

În urma gestului plin de altruism al unei familii din Vrancea, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, alte 5 destine au fost schimbate în bine, în urma intervenţiilor de transplant organe şi cornee.

La Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. Nicolae Oblu” Iaşi s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi, prin bunăvoinţa familiei unui pacient, aflat în moarte cerebrală. Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un astfel de moment, este una foarte grea şi încărcată de emoţii puternice.

Cu profesionalism şi mult efort, echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (Dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

În condiţiile foarte dificile datorate contextului epidemiologic, dedicarea şi efortul echipelor medicale implicate, de la donare la transplant, demonstrează, prin rezultate că transplantul este intervenţia salvatoare de vieţi realizată la cel mai înalt grad de profesionalism şi responsabilitate.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Spiridon”, pentru ficat şi cornee, şi ale Spitalului Clinic Dr. C I Parhon, Iasi pentru rinchi. Astfel, un pacient aflat în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa de profesionişti a Centrului de Transplant Hepatic Fundeni. Alţi doi pacienţi, de 46, respectiv 47 de ani, aflaţi  în suferinţă pe listele de aşteptare vor întâmpina cu bucurie şi recunoştinţă Crăciunul datorită intrevenţiilor de transplant renal realizate cu multă măiestrie şi pricepere de echipa Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi. Doi oameni işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate la Spitalul Spiridon Iaşi.

Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă permanent între suferinţă şi speranţă. Apreciem, mai mult ca oricând, efortul acestor oameni, profesionalismul şi dedicarea cu care îşi fac datoria în aceste zile atât de dificile”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.