O nouă ratare de impunere a unui viceprimar. Va fi băgat pe ușa din dos?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O nouă ratare de impunere a unui viceprimar. Va fi băgat pe ușa din dos?

GALERIE
primarie
  • primarie
- +

"Credeţi că următoarea încercare de a desemna un viceprimar nu va fi tot pe uşa din spate?", a spus primarul Mihai Chirica după ce a retras proiectul propus cu doar câteva minute înainte de şedinţa Consiliului Local

 

Şedinţa de ieri a Consiliului Local a început cu o ordine de zi nouă faţă de cea anunţată iniţial. Nu mai puţin de patru modificări au fost aduse listei de proiecte faţă de varianta iniţială, ultimele două chiar ieri-dimineaţă. Dintre acestea, una a fost adusă la cunoştinţa consilierilor pe e-mail, cu doar câteva minute înainte de debutul întrunirii. Ca urmare, proiectul – care viza alegerea unui viceprimar – nici nu a fost încărcat pe pagina de internet a primăriei alături de celelalte propruneri de hotărâre, fiind doar anunţată sec modificarea ordinii de zi.

După două ore în care primarul Mihai Chirica a răspuns numeroaselor interpelări ale consilierilor, Bogdan Balanişcu, de la PSD, i-a reproşat modalitatea în care unele proiecte de hotărâre apar pe ordinea de zi. "Astăzi, cu 6 minute înainte să înceapă şedinţa, am primit pe e-mail – norocul meu a fost că m-am uitat pe e-mail – o suplimentare a ordinii de zi, care reprezintă o chestiune foarte importantă, atât pentru administraţia publică locală, cât şi pentru partidele politice. Este a doua oară când se întâmplă în ultimele săptămâni. Ne sunt «servite» proiecte de hotărâre cu câteva minute înainte de începerea şedinţei Consiliului Local, fără să avem timp să ne uităm în profunzime, să le analizăm, în aşa fel încât să luăm decizii care să ajute oraşul", a declarat fostul coleg de partid al primarului în plenul şedinţei CL.

"Pe noi ne-ar interesa să facem aparatul administraţiei funcţional", a replicat primarul Mihai Chirica, referindu-se la proiectul de alegere a viceprimarilor, ultimul intrat pe ordinea de zi a şedinţei de ieri. "Dacă vreţi să spuneţi că, amânând la nesfârşit finalizarea aparatului executiv este un bine adus ieşenilor, pentru că asta prinde bine celor care au stat în opoziţie sau celor care vor să facă opoziţie de acum încolo, eu îi anunţ pe ieşeni că nu este bine", a spus Chirica, adăugând că "este bine ca primarul să aibă şi viceprimari, la fel cum preşedintele CJ are vicepreşedinţi, iar premierul are vicepremieri".

O declaraţie politică a preşedintelui Comisiei de Urbanism, privind lipsa unor proiecte integrate care să vizeze un pachet complet de măsuri pentru câte o zonă a oraşului, i-a dat prilejul primarului să invite din nou alianţa să desemneze un viceprimar, dar şi preşedintelui de şedinţă ocazia de a-i "tăia" microfonul.

"Nu am văzut din partea celor nou-veniţi în Consiliul Local niciun fel de iniţiativă, decât declaraţii politice. Veniţi, dragi prieteni de la USR PLUS, intraţi în executiv (aluzie la funcţiile de viceprimari, n.r.), luaţi Iaşul de după blocuri şi faceţi-l Iaşul din faţa blocurilor! Apucaţi-vă de treabă!...", a mai apucat să spună Mihai Chirica înainte ca Răzvan Timofciuc să-l lase fără microfon.

Ulterior, după două ore şi jumătate de răspunsuri la interpelări, la intrarea în lista de şedinţă, primarul Chirica a anunţat retragerea proiectului de alegere a viceprimarilor de pe lista propunerilor de completare a ordinii de zi. "Credeţi că următoarea încercare de a desemna un viceprimar nu va fi tot pe uşa din spate?", a conchis primarul, răspunzând unei ultime întrebări adresate pe acest subiect de Bogdan Balanişcu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.