Focus suplimentul "Iaşul în afaceri"
O nouă sesiune a „Atelierelor de Antreprenoriat” la Iaşi
Fundaţia Romanian Business Leaders lansează la Iaşi o nouă sesiune a „Atelierelor de Antreprenoriat”, cu scopul de a consolida competenţele antreprenoriale în rândul celor care conduc un business şi propunând un program adaptat la etapa de dezvoltare a afacerii în care se află participanţii (Scale-up, Start-up). Atelierele încep pe 5 aprilie şi se vor derula în fiecare miercuri la reprezentanţa Raiffeisen Bank de la Palas Mall, abordând şapte teme de interes pentru bussines.
Faţă de sesiunea anterioară, numărul trainerilor şi speakerilor a fost dublat (de la 7 la 14), publicul-ţintă fiind constituit, în principal, din antreprenori cu experienţă. Numărul maxim de participanţi acceptat este de 20, sesiunea având drept scop atragerea unui număr de minim 10 companii de tip scale-up şi 5 start-up.
Participanţii înscrişi la „Atelierele de Antreprenoriat” vor avea ocazia de a cunoaşte 14 lideri cu experienţă (traineri şi speakeri) de la care vor însuşi modele şi instrumente uşor de aplicat. Fiecare sesiune va avea o durată de aproximativ 2 ore şi va fi coordonată în tandem de câte un formator şi un antreprenor invitat, ambii cu experienţă extinsă în subiectul abordat, capabili să ofere perspective noi asupra problemelor cu care se confruntă antreprenorii înscrişi la curs. Întâlnirile vor avea un caracter interactiv, deschis întrebărilor şi problemelor participanţilor, pornind de la prezentarea a 2-3 lecţii de business învăţate din experienţe de business.
Cele şapte teme ale atelierelor de antreprenoriat vor viza „atitudinea şi leadership-ul”, „definirea afacerii şi avantajul competitiv”, „vânzarea şi negocierea”, „marketingul şi poziţionarea”, „creativitatea şi inovarea”, „digitalizarea afacerii”, „planul de afaceri”.
„Succesul se învăţă prin schimb de idei între antreprenorii care au reuşit şi cei care compun noul val. Intrăm în sală în primul rând ca oameni, şi apoi ca oameni de business”, spune Mirabela Miron, Preşedinte AVISSO, partener local în organizarea „Atelierelor de Antreprenoriat”. „Atelierele sunt mai degrabă informale, pentru că încurajăm schimbul de informaţii din experienţe practice. Acceptăm companii deja lansate, precum start-up-uri cu fondatori care au background profesional anterior solid sau scale-up-uri care au model de business profitabil şi doresc să se extindă local sau naţional”.
Înscrierile sunt deschise până la data de 29 martie. Taxa de participare este de 700 de lei iar cei înscrişi până la 22 martie benefiază de o reducere de 200 de lei.
Partenerii naţionali ai acestei ediţii sunt: Raiffeisen Bank, Fundaţia Vodafone România şi Schoenherr.
Partenerii locali: AVISSO, Camera Auditorilor Financiari din România, filiala Iaşi.
Publicitate și alte recomandări video