
O nouă tentativă a Primăriei de a prelua o fostă tabără școlară, aflată în stare deplorabilă. Revitalizarea va crea locuri de relaxare pentru ieșeni

Primăria face o nouă încercare pentru a prelua fosta tabără Ciric. În acest sens, Consiliul Local (CL) Iași va adopta joi o decizie pentru solicitarea bunului de la Agenția Națională pentru Sport.
Proiectul a fost reinițiat de viceprimarul Roxana Necula (PSD): recent, aceasta a susținut că există un aviz de principiu de la autoritățile din București pentru efectuarea transferului. Tabăra se află în proprietatea statului și în administrare ANS.
Tabăra Ciric a fost lăsată de izbeliște ani la rândul și, în prezent, cuprinde construcții care sunt într-o stare avansată de degradare: unele imobile s-au autodemolat, iar altele stau să se prăbușească. Planul Primăriei este de a include fosta tabără într-un proiect integrat de amenajare a zonei Ciric. Bunul se află pe un teren cu o suprafață de aproape 30.000 mp, teren aflat în proprietatea privată a Primăriei Iași.
Investiția, dacă se va obține clădirea, va dura 5 ani
„Revitalizarea fostei tabere școlare de la Ciric va aduce un mare plus zonei, oferind un spațiu modern pentru activități recreative și educative, un beneficiu important pentru elevi, familii și toți ieșenii care caută locuri de relaxare aproape de natură”, se arată într-un raport al Primăriei, document-suport pentru aprobarea deciziei în CL.
Conform sursei citate, proiectul integrat de amenajare a unor spații de la Ciric va avea o durată de 5 ani, iar fondurile pot fi asigurate atât de la bugetul local, cât din finanțări nerambursabile. „Prin proiect se intenționează realizarea de spații verzi multifuncționale, ce vor asigura locuri de recreere și educație ecologică”, se mai precizează în raport.
În trecut, Primăria Iași a mai avut tentative de a prelua fosta tabără, dar bunul are un istoric zbuciumat în ceea ce privește situația juridică. Principalul obstacol invocat de autoritățile de la București vizează faptul că imobilele au fost în administrarea mai multor instituții de-a lungul timpului (începând cu anul 1999) și nu au putut fi identificate documentele necesare privind situația patrimonială astfel încât ulterior să poată fi înscrise în cartea funciară.
Publicitate și alte recomandări video