O nouă zi halucinantă în fotbalul ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O nouă zi halucinantă în fotbalul ieşean

GALERIE
antrenament
  • antrenament
- +

 

Ciprian Paraschiv a prezentat ieri, în faţa consilierilor locali, un plan de redresare al Politehnicii, fără să ştie că era deja demis. Luna aceasta va fi instalat în funcţie un manager executiv, post care ar putea fi ocupat de Adrian Ambrosie (foto: www.politehnicaiasi.ro)

 

Poli Iaşi produce mereu stupoare prin modul în care este administrat. Ieri s-au derulat noi episoade în acest sens. În cursul dimineţii, Ciprian Paraschiv a prezentat consilierilor locali un plan de redresare a Politehnicii. La finalul şedinţei la care au participat şi primarul Mihai Chirica şi doi membri ai Consiliului Director, Leonid Antohi şi Ioan Melinte, s-a discutat iarăşi despre unitate şi încercarea de salvare de la retrogradare. La puţin timp însă, s-a aflat că şedinţa a fost, practic, inutilă, de vreme ce postul de preşedinte executiv al Politehnicii, ocupat de Paraschiv, fusese desfiinţat de o săptămână, de Consiliul Director. În zilele următoare urmează să fie instalat un manager executiv care să conducă clubul. Nu numai postul ocupat de Paraschiv a fost desfiinţat, ci şi posturile ocupate de oameni care au intrat în conflict cu CD: director de scouting (Anton Heleşteanu), ofiţer de presă (Lucian Lucescu), referent marketing (Sergiu Melinte). .

Consilierii locali au fost indignaţi de episoadele de ieri. „Am aflat cu surprindere decizia Consiliului Director. Încă sper că nu e adevărat şi că vor face un efort şi se vor trezi din aplicarea acestui nou tip de «management sportiv». Când Poli e cu un picior în groapă, dau afară patru oameni şi se proclamă atotcunoscători. La acest club, curăţenia trebuie începută cu cei care l-au condus în utimii zece ani. Au tot fost schimbaţi preşedinţi, antrenori, jucători, dar aceşti oameni par de neatins. Eu voi susţine clubul, doar dacă se va face o curăţenie generală printre oamenii care îşi doresc să fie doar ei la club. Politehnica este un bun şi un simbol al ieşenilor şi nu poate fi la discreţia unui grup de oameni care nu înţeleg cum se conduce un club în ton cu noile valenţe ale managementul sportiv” a punctat Daniel Juravle, de la PNL.

Poziţia USR-Plus a fost exprimată de Răzvan Timofciuc, care a lăsat să se înţeleagă că, în contextul actual, nu va mai susţine alocarea de bani către Poli: „A fost o bătaie de joc la adresa noastră. Ciprian Paraschiv vine la întâlnire în calitate de preşedinte executiv, împreună cu preşedintele Consiliului Director, pentru a susţine acordarea de fonduri pentru club de la bugetul local, dar apoi aflăm că în CD se luase decizia demiterii lui. Incalificabil comportamentul! Dacă reprezentantul Consiliului avea o brumă de respect pentru noi, aleşii locali, ne putea informa înainte de şedinţă de deciziile luate.Până nu se vor face reforme serioase în managementul Politehnicii, nu văd cum am mai putea susţine clubul. Să îşi asume finanţarea cei care iau astfel de decizii, în spatele uşilor închise“. Liderul grupului PSD din CL, Bogdan Balanişcu, care a criticat dezbinarea existentă la club şi a spus că Adunarea Generală a Acţionarilor Politehnicii ar trebui să cuprindă personalităţi locale şi reprezentanţi ai suporterilor, a comentat: „Având în vedere informaţiile apărute după şedinţă, condamn faptul că «acţionarii» clubului au «omis» să precizeze că au demis preşedintele de o săptămână. De ce l-au mai trimis să prezinte el strategia? Cred că e vorba de rea-intenţie şi mă întreb dacă se doreşte cu adevărat salvarea clubului”. PMP nu a comentat episoadele de ieri.

În altă ordine de idei, antrenorul Nicolo Napoli s-a mai jucat, verbal, şi ieri cu demisia, italianul nefăcând însă vreun pas concret spre plecarea din Copou.

 

Ciprian Paraschiv atacă „Consiliul Lipitor” pe facebook

 „Dacă mai era nevoie de vreo probă a lipsei totale de caracter a sabotorilor care au aruncat în aer Politehnica, aceasta a apărut astăzi, când împreună cu reprezentanţii ieşenilor din Consiliul Local am fost victimele unei piese de teatru de prost gust. Chemat să prezint un plan de redresare al clubului, pe care l-am tot discutat în ultima perioadă, am aflat că orele de discuţii constructive cu consilierii locali, în care s-au creionat diferite soluţii de intrare pe un făgaş normal, au fost în van. Asta pentru simplul motiv că de o săptămână eu nu mai reprezint Poli, postul de preşedinte executiv fiind desfiinţat de Consiliul Lipitor!

Un organism care se pregăteşte să-l instaleze pe Adrian, copil de casă, în fruntea clubului, ca manager executiv.Nu i-au ajuns anii în şir în care a jecmănit Politehnica şi a târât-o în scandaluri urât mirositoare. A ieşit din subteranele de unde a săpat de când i-am tăiat sinecura grasă pe care şi-o acordase şi vrea să fie iarăşi plătit pentru că îşi bea cafeaua la stadion. Alături de mine, au plătit pentru loialitatea faţă de club şi alte persoane care au trudit la Poli zi şi noapte. Călăii au fost aceiaşi! Incompetenţii, depăşiţii de vremuri, agramaţii care desfiinţează postul de „referend” marketing.Avizi de bani şi de putere, inconştienţi, rupţi de realitate, de voinţa suporterilor, care, practic, au fost de ani buni principalii finanţatori ai echipei, au transformat din nou Politehnica Iaşi în Politehnica Lor.Chiar dacă am fost îndepărtat mişeleşte, voi continua să lupt pentru a reda Politehnica ieşenilor şi a o scăpa de oamenii care duc la groapă simbolul clădit în decenii de trudă de personalităţi precum Emil Alexandrescu, Vasile Simionaş, Andrei Cristea, ori regretaţii Mihai Romilă şi Ionuţ Popa”.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.