O parohie cumpără elevilor măşti, dezinfectanţi şi rechizite pentru începerea anului şcolar
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

O parohie cumpără elevilor măşti, dezinfectanţi şi rechizite pentru începerea anului şcolar

GALERIE
masti elevi
  • masti elevi
- +

O parohie din Iaşi, din judeţul Comarna, vrea să pregătească 20 de copii din comunitatea locală pentru începutul şcolii, aceştia urmând a primi în urma unei strângeri de fonduri rechizite şi toate articolele care mai sunt necesare. Suma totală pe care vor să o strângă iniţiatorii campaniei, membrii Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Curagău, comuna Comarna, judeţul Iaşi, este de 6.000 de lei, echivalentul a 300 de lei pentru fiecare copil. 

Campania a început pe 17 august şi se va încheia pe 4 septembrie. „Chiar dacă elevii vor începe anul şcolar în unităţile de învăţământ sau acasă, online, ei au nevoie de rechizitele de bază pentru a putea parcurge lecţiile la fiecare materie şi să-şi facă temele. Fiecare început de an şcolar presupune mai multe cheltuieli pe care părinţii trebuie să le facă pentru ca cei mici să fie pregătiţi: ghiozdan, caiete, penar, rechizite, cărţi, hăinuţe noi. Ne propunem să achiziţionăm pentru fiecare dintre cei 20 de copii din sat câte un ghiozdănel echipat cu tot ceea ce este util pentru şcoală. Pe lângă rechizite le vom oferi copiilor măşti de protecţie şi materiale de igienă importante în contextul epidemiei de coronavirus. În unele cazuri, unde părinţii nu au aproape de loc venituri, vom încerca să completăm pachetul primit şi cu haine noi pentru şcoală”, a declarat, pentru doxologia.ro, preotul paroh Dragoş Bălinişteanu.

Acesta a mai precizat, pentru sursa citată, că proiectul face parte dintr-o campanie mai amplă denumită „Şcoalade după Liturghie”, care este derulată în acest an în parohie.Cei care doresc să susţină acest proiect o pot face prin donaţii în contul parohiei: RO52 CECE IS10 30RON 1123 451, deschis la CEC Bank, titular Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, CUI: 25692560) cu menţiunea „ghiozdan”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.