O piatră de moară la Aeroport lăsată de fosta conducere. Contract inexplicabil!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

O piatră de moară la Aeroport lăsată de fosta conducere. Contract inexplicabil!

GALERIE
teren
  • teren
- +

Concesionarea unui teren din inima aerogării, promovată deschis de fostul preşedinte al CJ şi de protejatul său de la Consiliul de Administraţie, a fost reziliată. Decizia actualei conduceri a CJ a fost atacată în instanţă. Șefii CJ spun că nu va fi afectată extinderea infrastructurii aeroportuare. Aşa să fie oare?

Rezilierea controversatului contract de concesiune pentru suprafaţa de 7800 mp de lângă terminalul de pasageri T3 a ajuns în instanţă. Firma Heli Avia Service, care a primit terenul în toamna anului trecut, fără să fi întreprins ceva de atunci, a contestat în instanţă decizia Consiliului Judeţean de a rezilia contractul. Vicepreşedintele Marius Dangă ne-a dat asigurări că acţiunea nu va afecta în nici un fel proiectul de extindere a infrastructurii aeroportuare.

Potrivit ultimei versiuni a proiectului, lângă T3, inclusiv pe locul terenului concesionat, ar urma să fie construit un nou terminal de pasageri, de câteva ori mai mare. Proiectul iniţial prevedea unirea T2 cu T3 şi etajarea lor, dar actuala conducere a CJ înclină spre o construcţie nouă, distinctă. Rămâne însă de văzut care vor fi pretenţiile celor de la Heli Avia. Amintim că firma a fost înfiinţată în august 2018 doar pentru a reprezenta interesele a două companii aeronautice din Republica Moldova. Patru zile mai târziu, pe 25 august, la Aeroport a ajuns propunerea de închiriere a unui hangar sau a unei suprafeţe de teren pentru service elicoptere.

Concesiunea a fost susţinută ferm de preşedintele de atunci al Consiliului de Administraţie, Mitică Rebegea, susţinut deschis la rândul lui de fostul şef al CJ, Maricel Popa. Închirierea s-a bazat însă pe o simplă hârtie semnată de Rebegea, care invocă acordul inexistent al Consiliului de Administraţie al aerogării. Mai mult, contractul nu prevede o clauză de reziliere dacă într-un anumit termen nu se face nimic - aşa cum s-a întâmplat în cazul Inspectoratului General de Aviaţie căruia îi fusese încredinţată clădirea fostei Aviaţii Utilitare. În schimb, contractul cu Heli Avia conţine prevederea că orice reziliere înainte de termenul de 25 de ani poate să atragă despăgubiri. Altfel spus, contractul e un cec în alb pentru Heli Avia Service.

Pentru ca iţele să fie şi mai încurcate, CJ a pus capăt şi contractului de mandat al lui Mitică Rebegea, pe motiv că acesta nu are studiile necesare ca să facă parte din CA. În replică, acesta a solicitat plata drepturilor băneşti restante.

În ceea ce o priveşte, fosta concesionară a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 2,65 de milioane de lei, dintre care 642 de mii de lei reprezintă profitul net. Cu un an înainte, în 2019, cifra de afaceri a fost de nici 19 mii de lei, iar profitul abia a depăşit 4 mii. Firma are un administrator unic şi un singur angajat. Obiectul de activitate al societăţii cu sediul declarat în Valea Adâncă este „Transporturi aeriene de marfă“.

VEDEȚI ȘI:

Tun de tun la Aeroportul Iași? 7800 mp dați pe ascuns unei firme suspecte. Popa tace - AICI

Propunere suspectă la Aeroportul Iași, marca PSD. 7.800 de mp pentru elicoptere? - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.