O platformă de foraj petrolier gigantică a sosit în Portul Constanţa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O platformă de foraj petrolier gigantică a sosit în Portul Constanţa

GALERIE
Scarabeo9 Thailand
  • Scarabeo9 Thailand
- +
O platformă de foraj petrolier gigantică a sosit, miercuri, în Portul Constanţa, aceasta având lungime de 115 metri şi o lăţime de aproape 87 de metri, fiind prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane. Platforma dispune de helioport, spital, săli de recreere, mai multe dintre componentele acesteia au fost demontate pentru a putea trece prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, urmând ca, după reasamblare, să fie utilizată pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.
 
Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Administraţie Porturilor Maritime Constanţa, platforma de foraj petrolier gigantică ”Scarabeo 9” a sosit, miercuri, în Portul Constanţa, fiind proiectată să efectueze foraje până la peste 15.000 de metri adâncime. La tranzitarea strâmtorilor, platforma a fost însoţită de patru remorchere, o navă de intervenţie în caz de urgenţă şi o ambarcaţiune.
 
Din cauza restricţiilor de înălţime şi adâncime la tranzitarea strâmtorilor Dardanele şi Bosfor, platforma a fost dezasamblată, la Constanţa sosind fără partea superioară, iar componentele demontate vor ajunge ulterior, în România, la bordul unor nave maritime. Platforma a acostat în dana 80, din terminalul Comvex, care dispune de adâncimile necesare. Apoi, timp de circa două luni, vor fi efectuate lucrările de reasamblare şi pregătire a platformei pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.
Scarabeo 9 aparţine companiei Saipem, una dintre cele mai mari companii din lume, cu activitate în sectorul petrolier. Înmatriculată sub pavilion Bahamas, Scarabeo 9 este o platformă de foraj maritim semi-submersibilă de ultimă generaţie, fiind construită în anul 2009. Aceasta este proiectată să lucreze până la adâncimi de 12.000 ft (3.657,60 metri) şi să efectueze foraje până la 50.000 ft (15.240 metri). Are 36.863 tone registru brut, lungimea de 115 metri şi lăţimea de 86,33 metri. Platforma este prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane, dispune de helioport, spital, săli de gimnastică şi de recreere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.