anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O poză, o demoazelă, plus alte trei întrebări

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ şi bă fetiţe, acuma de când cu coviduţul ăsta care ne-a ieşit la toţi pe ochi am zis că’, deh, cum înainte sâmbăta, weekend fiind, nu vă mai serveam politichie, că eram prea sătui, acuma am zis să declarăm aici la rubricuţă măcar sâmbăta zi liberă de covid, ok? 

Boon, haidaţi atunci la treabă, alături de noi! Iaca aşadar ce avem pe azi! Este vorba de o fotografie primită de la un cetitoriu fideliu, care îl înfăţişează pe un fostul derectoriu din palatul cel roznovan, Ţăcălin Bunghiu să-i zicem, alături de, na, unii zic că-i laie, alţii că-i bălaie: noi am zis să spunem doar că e alături de o tânără, şi punct, fără niciun semn al exclamării, al întrebării sau puncte puncte. Şi am mai zis să începem analiza asta politică altfel: din moment ce a pus-o pe mam’zelle să dea la manivelă la spălătoria automată, înseamnă că soţie sigur nu-i.

Rămân aşadar două variante. dar nu le mai zicem care, că ştiţi voi. Altceva am remarca însă, la el. Ştim că omul a sărit din schemă în urma scandalului cu asfaltul spre Bârnova, că l-a enervat atunci pe Peni Hill.

Ei bine, iacătă că scriitorul debutant pe care îl ştim în timpul liber e şi poet, inclusiv la spălătorie. Dom’le, adevărul că mai ştim noi un poet tot la curtea lui Peni Hill, care scrie de zor, şi care îşi tratează ţiitoarele cu la fel de multă condescendenţă: dereftorul Mitică Şomoiog. Ei, asta ca să nu mai întrebaţi de unde a învăţat şi Peni să-şi trateze ţiitoarele cu tot atâta afecţiune...

Vă mai amintiţi de ei?

Şi tot fără coviduţ, că aşa am promis pentru azi, haideţi să vă mai spunem una, deşi e tot din branşa halatelor albe. Voi ştiţi cine sunt cei doi cel mai bine plătiţi de stat ca să stea acasă pe canapea, deşi treaba lor ar trebui să fie urgenţele medicale din tătă Moldova, dar ei habar nu au?

Vă mai amintiţi că madam Mobre, fosta dipotată, şi de fostul suptprifect A lu’ Balaşa? Şi mai ştiţi că ei sunt plătiţi baban de vreun an ca şi coordonatori ai Şpitalului de Urgenţă, dar nu fac absolut nimic? Ei bine, ţineţi aproape!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.