anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

O poză, o demoazelă, plus alte trei întrebări

GALERIE
puls
  • puls
- +

Băbăeţ şi bă fetiţe, acuma de când cu coviduţul ăsta care ne-a ieşit la toţi pe ochi am zis că’, deh, cum înainte sâmbăta, weekend fiind, nu vă mai serveam politichie, că eram prea sătui, acuma am zis să declarăm aici la rubricuţă măcar sâmbăta zi liberă de covid, ok? 

Boon, haidaţi atunci la treabă, alături de noi! Iaca aşadar ce avem pe azi! Este vorba de o fotografie primită de la un cetitoriu fideliu, care îl înfăţişează pe un fostul derectoriu din palatul cel roznovan, Ţăcălin Bunghiu să-i zicem, alături de, na, unii zic că-i laie, alţii că-i bălaie: noi am zis să spunem doar că e alături de o tânără, şi punct, fără niciun semn al exclamării, al întrebării sau puncte puncte. Şi am mai zis să începem analiza asta politică altfel: din moment ce a pus-o pe mam’zelle să dea la manivelă la spălătoria automată, înseamnă că soţie sigur nu-i.

Rămân aşadar două variante. dar nu le mai zicem care, că ştiţi voi. Altceva am remarca însă, la el. Ştim că omul a sărit din schemă în urma scandalului cu asfaltul spre Bârnova, că l-a enervat atunci pe Peni Hill.

Ei bine, iacătă că scriitorul debutant pe care îl ştim în timpul liber e şi poet, inclusiv la spălătorie. Dom’le, adevărul că mai ştim noi un poet tot la curtea lui Peni Hill, care scrie de zor, şi care îşi tratează ţiitoarele cu la fel de multă condescendenţă: dereftorul Mitică Şomoiog. Ei, asta ca să nu mai întrebaţi de unde a învăţat şi Peni să-şi trateze ţiitoarele cu tot atâta afecţiune...

Vă mai amintiţi de ei?

Şi tot fără coviduţ, că aşa am promis pentru azi, haideţi să vă mai spunem una, deşi e tot din branşa halatelor albe. Voi ştiţi cine sunt cei doi cel mai bine plătiţi de stat ca să stea acasă pe canapea, deşi treaba lor ar trebui să fie urgenţele medicale din tătă Moldova, dar ei habar nu au?

Vă mai amintiţi că madam Mobre, fosta dipotată, şi de fostul suptprifect A lu’ Balaşa? Şi mai ştiţi că ei sunt plătiţi baban de vreun an ca şi coordonatori ai Şpitalului de Urgenţă, dar nu fac absolut nimic? Ei bine, ţineţi aproape!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.