anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

O premieră religioasă: IPS Teofan a îndemnat enoriaşii să poarte mască

GALERIE
IPS Teofan
  • IPS Teofan
- +

Biserica cimitirului din Valea Adâncă din comuna Miroslava a fost binecuvântată duminică chiar de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Cu acest prilej, mitropolitul a binecuvântat şi noul complex funerar din localitate. În cadrul slujbei oficiate, la cuvântul de învăţătură, mitropolitul a vorbit despre Fecioara Maria şi despre smerenie, oferind-o pe Născătoarea de Dumnezeu drept exemplu de vieţuire. 

Mitropolitul a vorbit apoi şi despre glasul la care trebuie să ascultăm, cel al lui Hristos, punctând totodată că este bine să purtăm măştile de protecţie. „Postul acesta este timp binecuvântat să medităm la ceea ce Preasfânta Născătoare la Nunta din Cana Galileii a spus, arătând spre Domnul Hristos, «Faceţi tot ce vă va spune El». Trăim vremuri nu tocmai uşoare, prin care oamenii din diferite straturi ale societăţii ne spun ce avem de făcut. Unii să luăm spre stânga, alţii spre dreapta, alţii să purtăm mască, şi e bine să o purtăm, alţii spun că nu e bine, încât într-o lume în care primim atâtea îndemnuri, atâtea sfaturi, parcă nu mai ştii pe cine să urmezi. Dar Maica Domnului ne spune «Faceţi tot ce vă va spune El», adică, urmând cuvântul Domnului Hristos, ştim că nu ne înşelăm, şi cuvântul Domnului Hristos îl aflăm în dumnezeiasca Scriptură, în învăţătura Bisericii, în glasul conştiinţei noastre”, a adăugat IPS Teofan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.