O primărie a tocat 30.000 de euro ”pe felicitări şi pungi cadou”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O primărie a tocat 30.000 de euro ”pe felicitări şi pungi cadou”

GALERIE
Gheorghe Falca
  • Gheorghe Falca
- +

Informaţiile privesc Primăria Arad şi sunt extrase dintr-un raport al Curţii de Conturi. Un consilier PSD afirmă că sumele au fost cheltuite fără a respecta normele legale.

PSD acuză Primăria Arad că a cheltuit 30.000 de euro, în 2014, ”pe felicităi şi pungi cadou”, susţinând că informaţiile sunt extrase dintr-un raport al Curţii de Conturi, în timp ce primarul Gheorghe Falcă spune că banii au fost folosiţi pentru protocol în relaţiile externe. Conform unui comunicat de presă remis, ieri, de PSD Arad, ”Primăia Arad a cheltuit peste 30.000 de euro pentru felicitări şi pungi cadou”, fiind citat un raport al Curţii de Conturi care ar conţine ”mai multe nereguli în folosirea banilor publici”.  

”Curtea de Conturi a identificat folosirea nu doar ilegală, ci şi scandaloasă a banilor publici pentru achiziţionarea de felicitări şi pungi cadou. Este vorba despre peste 133.548 de lei, echivalentul a aproximativ 30.000 de euro. Considerăm această sumă o cheltuială exagerată, foarte mare în raport cu posibilităţile Aradului şi mai ales cu puterea de cumpărare a contribuabilului arădean”, arată PSD. În comunicat este citat consilierul local PSD Marin Lupaş, care spune că ”Primăria putea să limiteze drastic această cheltuială şi să găsească oricând alte destinaţii pentru aceste sume de bani”.

”Este interesant de aflat câte felicitări pot fi achiziţionate cu 30.000 de euro, mă întreb şi ce au mai conţinut pungile cadou. Având în vedere faptul că aceste cheltuieli exagerate au intervenit în anul electoral 2014, ne putem întreba dacă nu cumva aceste materiale promoţionale au fost folosite în scop electoral, pe banii arădenilor. Oricum, Curtea de Conturi a arătat că aceste sume de bani au fost folosite fără a respecta normele legale şi considerăm că se impun explicaţii din partea Primăriei Arad”, afirmă consilierul local al PSD. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că suma respectivă a fost cheltuită pentru protocol în relaţiile externe. ”Constat că domnul consilier PSD Lupaş este îngrijorat de cheltuielile de reprezentare a municipiului şi chiar consideră inutil ca Aradul să se prezinte de manieră onorabilă în relaţiile externe şi în faţa oficialilor care ne vizitează. Chiar acum, de Zilele Aradului, avem invitate delegaţiile oraşelor înfrăţite. Pentru ocazii din acestea există reguli şi uzanţe de protocol cu care se pare că domnul consilier PSD nu este deprins”, afirmă Falcă.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.