anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

O profesoară din Iaşi a devenit consilier al ministrului Educaţiei

GALERIE
Liliana Romaniuc
 • Liliana Romaniuc
- +

Ieşeanca Liliana Romaniuc este noul consilier al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ieşeanca se va ocupa de un nou departament înfiinţat, care va implementa proiectul „România educată”. Potrivit unui site de profil, edupedu.ro, Liliana Romaniuc a precizat că nu ştie să se fi luat încă o decizie în acest sens, însă cel mai probabil va fi implicată, având în vedere că a lucrat deja în cadrul acestui proiect.

Preşedintele Klaus Iohannis, cel care a iniţiat proiectul "România educată", a avut o întâlnire în cursul zilei de ieri cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţinând ulterior o conferinţă de presă în cadrul căreia preşedintele a vorbit despre rezultatele acestei discuţii. Astfel, potrivit declaraţiei preşedintelui, discuţiile au urmărit două puncte, primul legat de deschiderea şcolilor în semestrul al II-lea, situaţia actuală a şcolilor şi situaţia infectării cu Covid 19. Cel de-al doilea punct discutat a vizat proiectul „România educată” şi modul în care acesta va schimba faţa învăţământului românesc.

„A doua temă mare discutată este modul în care putem să finanţăm şcoala românească din Planul naţional de redresare şi rezilienţă. Sunt acei bani europeni, peste 30 de miliarde de euro, care vor fi la dispoziţia României în următorii ani pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică cauzată de pandemie, pentru a face sistemele publice, economia României, mai performante, mai reziliente. În acest sens, noi am căutat, împreună cu ministerul, cele mai bune zone în care pot fi solicitaţi bani pentru a face şcoala românească mai bună”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul conferinţei de presă care a avut loc ieri.

Astfel, proiectul „România educată”, de implementarea căruia s-ar putea ocupa ieşeanca Liliana Romaniuc, ar avea în vedere, conform declaraţiei preşedintelui, digitalizarea cât mai completă a educaţiei româneşti, realizarea pentru cadrele didactice a unui mediu care să îi stimuleze să ofere o educaţie cât mai bună elevilor, dar şi stimularea elevilor să se pregătească cât mai temeinic pentru o viitoare meserie. Totodată, prin acest proiect, se doreşte atragerea de fonduri şi pentru modernizarea şcolilor, şi pentru realizarea de noi investiţii, atât în infrastructură, cât şi în echipamente pentru şcolile din România.

Liliana Romaniuc este profesor de matematică şi preşedinte al Asociaţiei Române de Literaţie. Aceasta a fost numită în luna mai a anului trecut în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al vicepremierului Raluca Turcan. Liliana Romaniuc este trainer, facilitator de învăţare, doctor în ştiinţele educaţiei – management şi leadership educaţional, dar şi profesor asociat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.