anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

O profesoară din Statele Unite ale Americii îi învaţă balet pe elevii Seven Hills International School

GALERIE
baletbalet (1)
  • balet
  • balet (1)
- +
„Îi voi ajuta pe copii să deprindă gustul excelenţei şi al disciplinei, care să îi ajute să producă lucruri frumoase şi creative. Orele de balet pot stimula aceste aspecte promovate de sistemul educaţional internaţional Seven Hills”, subliniază balerina Maddie Sprunger. Profesor de balet şi native english speaker, aceasta s-a alăturat corpului profesoral al Seven Hills International School Iaşi.

„Ballet helps children develop physically, mentally and artistically.” Aceasta este premisa de la care pleacă Maddie Sprunger în educarea elevilor de la Seven Hills International School, fiind convinsă că practicarea baletului contribuie atât la dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cât şi la formarea artistică şi mentală. Profesor de balet şi native english speaker, Maddie Sprunger provine din Statele Unite ale Americii şi s-a alăturat corpului profesoral al Seven Hills, singura şcoală internaţională cu predare exclusiv în limba engleză din nord-estul ţării, unde elevii studiază după curriculum britanic.

Am venit la Iaşi în urmă cu un an şi jumătate pentru a lucra cu studenţii internaţionali. Pe copii îi voi ajuta să deprindă gustul excelenţei şi al disciplinei, care să îi ajute să producă lucruri frumoase şi creative. Orele de balet pot stimula aceste aspecte promovate de sistemul educaţional internaţional Seven Hills”, punctează Maddie Sprunger referitor la implicarea în acest proiect.

Balerina explică de ce sunt importante orele de balet pentru elevi: „Din punct de vedere fizic, aceştia îşi dezvoltă un corp puternic, flexibil şi coordonat, ceea ce le va folosi la dans, sporturi şi activităţile zilnice. Din punct de vedere mental, copiii îşi dezvoltă un nivel mai înalt de concentrare, o memorie viguroasă, o etică de lucru solidă şi capacitatea de a se  prezenta în faţa unui grup mare de oameni. Abilităţile fizice şi mentale sunt utilizate, în cele din urmă, în scopuri artistice. Dansatorii trebuie să exprime ceva legat de muzică prin intermediul personalităţii şi sensibilităţii lor unice.”

Maddie a început să studieze balet de la vârsta de şase ani şi a continuat până la absolvirea liceului. Deşi a decis să nu urmeze o carieră în domeniu, balerina vorbeşte despre plăcerea de a preda şi practica baletul ori de câte ori are ocazia. „Am studiat deopotrivă metodele ruseşti şi americane şi am predat atât în format pe grupe, cât şi individual. Este firesc să îi înveţi pe alţii despre lucrurile la care te pricepi şi care te pasionează.”

Formarea în sistemul de învăţământ american, despre care spune că le oferă copiilor posibilitatea de a studia o varietate mare de materii, precum şi implicarea în proiecte în diferite ţări i-au oferit o experienţă multiculturală, pe care o împărtăşeşte acum elevilor Seven Hills. „Am stat o vreme în Thailanda şi Mexic şi am locuit în Hawaii timp de doi ani. Pentru mine, oamenii sunt mai importanţi decât locurile. Sunt mai captivată de prietenii mei dragi din Thailanda, decât de pitorescul peisajului sau de istoria locului. în Iaşi, am ocazia să interacţionez cu numeroşi studenţi internaţionali. Este extraordinar să poţi învăţa despre lume prin intermediul fiecăruia dintre aceşti oameni, prin perspectivele şi experienţele lor.”

Pe lângă orele de balet, Maddie le vorbeşte elevilor Seven Hills despre subiecte şi teme diverse, ajutându-i să înveţe mult mai uşor limba engleză, dar şi să cunoască lumea în care trăiesc. „Pentru a te dezvolta în cadrul altor culturi, este nevoie să fii deschis la ideea că modurile proprii de viaţă nu sunt superioare modurilor de viaţă ale altora. Această perspectivă asupra lumii este foarte valoroasă şi trebuie cultivată, deoarece premisa de bază a învăţării este bunăvoinţa în acest sens. O atitudine deschisă la învăţare este benefică în toate domeniile vieţii”, adaugă Maddie.

Cursurile de balet sunt disponibile şi în cadrul programului After School al Seven Hills, la care se pot înscrie şi elevi din afara şcolii internaţionale.

Seven Hills International School, singura şcoală internaţională cu predare exclusiv în limba engleză din regiunea de nord-est, şi-a deschis porţile pentru prima generaţie de elevi pe 15 septembrie, la Palas. Elevii studiază după curriculum britanic, în condiţii ultramoderne, cu profesori vorbitori nativi de limbă engleză şi cadre didactice de elită din Iaşi. Curriculumul adoptat se ghidează după mijloace de predare focalizate pe înţelegere şi pe aplicarea practică a cunoştinţelor.

„Seven Hills International School este şcoala care aduce un crâmpei din sistemul educaţional britanic în spaţiul cultural ieşean, cu intenţia asumată de a arăta că educaţia trebuie să fie altfel, căşcoala trebuie să fie prietenoasăşi atractivă pentru copii, iar profesorii trebuie să predea astfel încât elevii să înveţe. Este şcoala în care avem profesori români şi străini, instruiţi să predea la standarde internaţionale”, a declarat prof. Liliana Romaniuc, director Seven Hills International School. În anul de învăţământ 2014 - 2015, aici funcţionează o grupă de grădiniţă, o clasă pregătitoare şi o clasă a V-a.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.