O promisiune solemnă făcută fostului deputat Iacoban
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O promisiune solemnă făcută fostului deputat Iacoban

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă mai amintiţi de fostul deputat PSD de Tătăraşi Sorin Iacoban, stimaţi cititori? Cum care? Cel pe care primarul Mihai Chirica voia înainte de campanie să-l cocoaţe prin capul listei de candidaturi la deputaţi, în baza amiciţiei lui cu unii şantajişti de prin presa imundă de la Iaşi, dar a venit Dragnea şi l-a scos de tot de pe liste de i-au sărit fulgii şi lui, şi amicilor... 

Aşa este, ştim că încă nu l-aţi uitat: voiam doar să facem o mică verificare a vigilenţei publice. Vrem de fapt să vă spunem despre fostul ales cu totul altceva: că, din ce se vorbeşte prin interiorul filialei de partid, primarul Mihai Chirica, vicepreşedinte la nivel naţional al PSD (nu ştim deocamdată, în fine, dacă chiar are în capitală influenţa unui vice: încă adunăm, ajustăm şi socotim), i-ar fi promis solemn lui Sorin Iacoban că va face tot posibilul şi îi va aranja un post important la Bucureşti, în Ministerul de Finanţe.

Hopaaa! Poftim? Ce-aţi spus, dumneavoastră ăla mai din spate: că domnul fost deputat nu are nici în clin nici în mânecă cu finanţele, că el e doar inginer mecanic, şi ăla nepracticant? Da, aşa este, doar poate contează că are doctorat, mai ales că e cu titlu mişto: "Cercetări asupra caracteristicilor mecanice şi fizico-chimice a unor biomateriale multicomponente utilizate în stomatologie". Nu, nu la dezacordul lui "a" ne referim, ci la stomatologi. Şi dacă nici asta nu ajunge, atuncea poftim: domnul deputat are şi un master în Finanţe, făcut recent, la o universitate privată unde totul se face contra-cost, chiar şi salturi în timp. Spre înapoi, nu spre înainte... Ei, mai ziceţi ceva, dacă puteţi!

Gentileţe politică a unui deputat pentru adversari, sau frică de represalii?

Vă povesteam ieri aicea despre două mari bombe care vor exploda în curând în politica ieşeană, ambele fiind legate de zvonurile tot mai insistente privind avizul pe care îl va cere DNA în curând comisiilor juridice din Camera Deputaţilor şi Senat în privinţa a doi noi şi notorii parlamentari locali: deputatul liberal Marius Bodea, pentru unele afaceri de la Aeroport vechi şi, zic procurorii, neclare, şi scriitorul&senatorul USR Dan Lungu, pentru unele cheltuieli făcute la FILIT.

Trecem peste faptul că, din câte ni se pare nouă, şi nu numai nouă, în ambele cazuri vorbim despre lucruri bine făcute. Altceva voiam să vă spunem astăzi, stimaţi cititori: anume că iminenţa cererilor acestor avize din partea DNA ar fi provocat deja un anumit tip de migraţie printre parlamentarii ieşeni. Nu, nu e vorba despre vreun transfer de la un partid la altul, cel puţin nu deocamdată, ci de intenţii de transfer de la o comisie parlamentară la alta.

Sursele noastre din Bucureşti spun că noul şi tânărul deputat PSD de Iaşi Silviu Macovei, avocat de meserie, ar fi început tratativele pentru retragerea din comisia juridică, în care abia s-a înscris, taman pe motiv că nu vrea să fie acolo când acestei comisii i se va cere aviz de către DNA în privinţa vreunui coleg de la Iaşi. Vai, vai, dom'le, câtă colegialitate şi cât spirit de echipă pentru un adversar politic! Se vede treaba că omul încă nu s-a rodat în politichie... Domn Maricel, rodaţi-l dom'le şi pe omul dumneavoastră din parlament odată: ce fel de politică mai e şi asta, cu atâta gentileţe şi bun simţ?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.