anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

O promisiune solemnă făcută fostului deputat Iacoban

GALERIE
puls
 • puls
- +

Vă mai amintiţi de fostul deputat PSD de Tătăraşi Sorin Iacoban, stimaţi cititori? Cum care? Cel pe care primarul Mihai Chirica voia înainte de campanie să-l cocoaţe prin capul listei de candidaturi la deputaţi, în baza amiciţiei lui cu unii şantajişti de prin presa imundă de la Iaşi, dar a venit Dragnea şi l-a scos de tot de pe liste de i-au sărit fulgii şi lui, şi amicilor... 

Aşa este, ştim că încă nu l-aţi uitat: voiam doar să facem o mică verificare a vigilenţei publice. Vrem de fapt să vă spunem despre fostul ales cu totul altceva: că, din ce se vorbeşte prin interiorul filialei de partid, primarul Mihai Chirica, vicepreşedinte la nivel naţional al PSD (nu ştim deocamdată, în fine, dacă chiar are în capitală influenţa unui vice: încă adunăm, ajustăm şi socotim), i-ar fi promis solemn lui Sorin Iacoban că va face tot posibilul şi îi va aranja un post important la Bucureşti, în Ministerul de Finanţe.

Hopaaa! Poftim? Ce-aţi spus, dumneavoastră ăla mai din spate: că domnul fost deputat nu are nici în clin nici în mânecă cu finanţele, că el e doar inginer mecanic, şi ăla nepracticant? Da, aşa este, doar poate contează că are doctorat, mai ales că e cu titlu mişto: "Cercetări asupra caracteristicilor mecanice şi fizico-chimice a unor biomateriale multicomponente utilizate în stomatologie". Nu, nu la dezacordul lui "a" ne referim, ci la stomatologi. Şi dacă nici asta nu ajunge, atuncea poftim: domnul deputat are şi un master în Finanţe, făcut recent, la o universitate privată unde totul se face contra-cost, chiar şi salturi în timp. Spre înapoi, nu spre înainte... Ei, mai ziceţi ceva, dacă puteţi!

Gentileţe politică a unui deputat pentru adversari, sau frică de represalii?

Vă povesteam ieri aicea despre două mari bombe care vor exploda în curând în politica ieşeană, ambele fiind legate de zvonurile tot mai insistente privind avizul pe care îl va cere DNA în curând comisiilor juridice din Camera Deputaţilor şi Senat în privinţa a doi noi şi notorii parlamentari locali: deputatul liberal Marius Bodea, pentru unele afaceri de la Aeroport vechi şi, zic procurorii, neclare, şi scriitorul&senatorul USR Dan Lungu, pentru unele cheltuieli făcute la FILIT.

Trecem peste faptul că, din câte ni se pare nouă, şi nu numai nouă, în ambele cazuri vorbim despre lucruri bine făcute. Altceva voiam să vă spunem astăzi, stimaţi cititori: anume că iminenţa cererilor acestor avize din partea DNA ar fi provocat deja un anumit tip de migraţie printre parlamentarii ieşeni. Nu, nu e vorba despre vreun transfer de la un partid la altul, cel puţin nu deocamdată, ci de intenţii de transfer de la o comisie parlamentară la alta.

Sursele noastre din Bucureşti spun că noul şi tânărul deputat PSD de Iaşi Silviu Macovei, avocat de meserie, ar fi început tratativele pentru retragerea din comisia juridică, în care abia s-a înscris, taman pe motiv că nu vrea să fie acolo când acestei comisii i se va cere aviz de către DNA în privinţa vreunui coleg de la Iaşi. Vai, vai, dom'le, câtă colegialitate şi cât spirit de echipă pentru un adversar politic! Se vede treaba că omul încă nu s-a rodat în politichie... Domn Maricel, rodaţi-l dom'le şi pe omul dumneavoastră din parlament odată: ce fel de politică mai e şi asta, cu atâta gentileţe şi bun simţ?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.