O propunere care schimbă baza sistemului medical
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O propunere care schimbă baza sistemului medical

Ministrul Sănătăţii vrea ca rezidenţii să aibă drept de liberă practică la specialitatea pe care au absolvit-o. Nicolăescu consideră că astfel va fi înlăturat deficitul major de medici.

GALERIE
NICOLAESCU-MIN_SANATATII-DELEGATIA_PERMANENTA-PNL04
  • NICOLAESCU-MIN_SANATATII-DELEGATIA_PERMANENTA-PNL04
- +

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, propune ca medicii rezidenţi să aibă drept de liberă practică atunci când termină un modul, pentru specialitatea pe care au absolvit-o şi să poată fi încadraţi temporar.

 

Ministrul Sănătăţii a declarat, ieri, că o astfel de măsură, respectiv de a da drept de liberă practică rezidenţilor pentru specialitatea pe care au absolvit-o, ar putea suplini absenţa medicilor specialişti pe anumite componente. "Pentru că avem un deficit major de medici, am căzut de acord cu Colegiul Medicilor din România că atunci când un rezident termină un modul, Colegiul Medicilor să poată să îi dea liberă practică pentru specialitatea pe care a absolvit-o prin acel modul. În felul acesta, acel medic rezident poate să fie încadrat temporar, să practice în acea specialitate şi noi putem în felul acesta să suplinim o parte din absenţa masivă de medici specialişti pe anumite componente", a declarat Eugen Nicolăescu. El a precizat că o astfel de măsură este inclusă într-un proiect de lege care va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii săptămâna viitoare. Ministerul Sănătăţii a organizat, joi, la Constanţa, o dezbatere regională pe tema proiectelor de acte normative lansate în dezbatere publică, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi ai sistemului sanitar din Constanţa, Tulcea, Buzău, Galaţi, Brăila şi Vrancea.
 
Vom plăti asigurări private
 
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, consideră că pachetul de servicii medicale de bază trebuie însoţit de un pachet de servicii medicale suplimentare din asigurările private de sănătate, el spunând că nu s-a stabilit însă dacă asigurările private de sănătate vor fi facultative sau obligatorii. "Pachetul de servicii medicale de bază înseamnă temelia sectorului sanitar. (…) Spun că e temelia pentru că el va schimba complet modul în care cetăţeanul nu mai este minţit, în care cetăţeanului i se spune adevărul, ce poate să primească din banii pe care România îi are pentru sănătate. Până acum le-am zis că le dăm tot şi el ştie că nu ia decât puţin şi de fiecare dată ia cu plata informală, ca să nu spun şpagă, şi nici atunci nu ia ca lumea, şi că vine cu medicamente de acasă, că vine cu materiale sanitare de acasă pentru că noi minţim, îi spunem că-i dăm tot, dar noi ştim că banii nu ajung şi cu toate astea nu schimbăm sistemul. Pachetul de bază e temelia schimbării în sectorul sanitar românesc. (…) Ne putem permite să creştem taxele ? Nu. Trebuie să colectăm mai mult, dar în acelaşi timp să cheltuim mai eficient banii pe care îi avem”, a afirmat ministrul Sănătăţii. El a menţionat că pachetul de servicii medicale de bază trebuie completat de un pachet de servicii medicale suplimentare din asigurările private de sănătate.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.