anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O relaţie de cumătrie bântuie dulcele târg al Ieşilor

GALERIE
puls
 • puls
- +

De ceva vreme face mari valuri prin târg o relaţie de cumătrie între un mecena din zona artelor şi un foarte sfios om de afaceri din domeniul rechinilor imobi­liari. Mecena despre care vorbim este tipul acela de bonom grăsuţ, deschis la faţă, cu o vorbă bună mereu pregătită pentru fiecare, atent să nu supere pe nimeni, ba, dimpotrivă, gata să dea o mână de ajutor la nevoie, uzând mai ales de postura sa de ales local. 

Nu pretinde nimic în schimbul micilor favoruri, afară poate de rugămintea transmisă aproape de fiecare dată discret, de a-i fi recunoscut statutul de patron al artelor, arbitru al eleganţei, ultima salvare a scriitorilor şamd. Vocea sa este aproape şoptită şi în ochi îi citeşti un licăr de recunoştinţă pentru orice sunet pe care îl aude. Se pare că fiecare secundă care trece în evoluţia universului îi produce o plăcere metafizică, pe care o digeră în doze mici. Simplul fapt de a exista îl extaziază şi asta îi ocupă tot timpul. Un amic de-al nostru, care a murit într-un stupid accident societal, spunea că dacă oamenii ar avea coadă nu s-ar plictisi niciodată, lucru pe care îl probează fără îndoială domnul în discuţie.

Ce mai la deal sau la vale, este tipul acela de sfertodoct pe care îl slăveşte de obicei criticul Valentin Ciucă la prezentările sale din expoziţiile ieşene. Ei au farmecul lor şi, în ciuda incongruenţei cu valorile cele mari ale târgului - vorbind pretenţios, fireşte - dau o anume personalitate imaginii de ansamblu. Aşa cum o aluniţă persona­lizează faţa graţioasă a unei vedete de cinema, ei punctează decisiv peisajul artistic moldav. Trebuie însă, pentru a evita indigestia, să-i priveşti doar de la distanţă. Dacă pui lupa pe ei, ca şi în cazul aluniţelor, ceea ce găseşti poate fi absolut necomestibil. Dar, în fine, Iaşul ar fi mai sărac fără aceşti oameni, fără îndoială, şi trebuie să mulţumim Domnului că îi avem. Dar ce anume vrem să spunem cu această introducere amânată, plină de aluzii, ne-ar putea întreba un cititor nerăbdător? Ei, bine, nimic altceva decât faptul că umblă zvonul că maică-sa i-a făcut rechinului un serviciu imobiliar fantastic, pe vremea când era şefa unei mari agenţii de stat din Iaşi, iar la schimb rechinul l-a făcut pe puşti mare shareholder de media.

S-a stabilit lista finală la europarlamentare la liberali

O ştire de ultimă oră ne spune că la liberali se pare că s-au definitivat listele la europarlamentare, sau, ca sa fim mai precişi, s-a stabilit foarte clar cine anume nu va ajunge europarlamentar, dar va candida. Si mai clar spus, s-a stabilit partea de listă cu necâştigătorii, urmând ca partea cu cei victorioşi să mai fie negociată. În fine, deputatul nostru Costel Alexe va fi, se pare, spre marea sa onoare, pe această listă a celor care nu vor câştiga, dar care îşi vor oferi energia, numele şi prenumele în lupta electorală. El va fi pe locul 9, adică primul sub linie, oferind astfel alegătorilor ieşeni un imbold decisiv ca să iasă la urne. Bravos!!!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (II)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (II)

Ultimele alegeri lasă Statele Unite într-o poziţie destul de şubredă, cu un preşedinte slab şi impopular, o stângă tot mai radicalizată care beneficiază de intrarea lui Donald Trump în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2024, şi mari tensiuni în societate.

opinii

Natura umană şi legile lui Dumnezeu

Nichita DANILOV

Natura umană şi legile lui Dumnezeu

Moralitatea politică este o utopie. Politica nu e morală sau imorală; este aşa cum este, nimic mai mult şi nimic mai puţin şi ca orice activitate umană îşi are regulile ei. Apoi însăşi noţiunea de moralitate este relativă în funcţie de spaţiu şi de timp...

(Fă)Râme de realitate IV

Michael ASTNER

(Fă)Râme de realitate IV

Care-i cea mai bună naţie de pe glob? Imaginaţia, oameni buni!

„Heringul roşu” şi alte diversiuni autostradale

Alexandru COHAL

„Heringul roşu” şi alte diversiuni autostradale

La ultimele alegeri am ştampilat pe Cătălin Urtoi şi pe Ionel Apostol la Iaşi, la municipiu şi CJ, chiar dacă partidul lor, „Împreună pentru Moldova”, era în practică lipsit de şansă. Am făcut-o pentru că nu aş fi putut vota un paraşutat de la partidele de rit vechi, şi nici pe astronautul de la USR. Acum activez într-o asociaţie civică. Unii mă întreabă când ne vom transforma în partid. Nu vom transforma MDM într-un partid, dar asta nu înseamnă că noi nu facem deja politică, în accepţiunea clasică a termenului, aceea a participării la viaţa publică prin voluntariat, proiecte de interes comunitar etc. Prin urmare, suntem foarte atenţi la limbaj, al nostru şi al altora. Astăzi vă propun să privim critic limbajul nostru politic, folosind „momentul Urtoi” ca exemplu.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.