Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O româncă din Germania îşi caută fiul dispărut de trei luni în Elveţia alături de o fată misterioasă

GALERIE
tanar-disparut-elvetia
  • tanar-disparut-elvetia
- +

O româncă din Germania îşi caută singură fiul în vârstă de 21 de ani dispărut de la jumătatea lunii mai într-o pădure din Elveţia. Femeia a călătorit de mai multe ori din statul federal Renania-Palatinat în Elveţia, pentru a-şi găsi fiul. Doi martori sunt convinşi că l-au văzut pe tânăr. Ambii menţionează că era însoţit de o fată, potrivit cotidianului elveţian Blick.

Ştefan Ioniţă a dispărut de acasă în noaptea de 18 spre 19 mai, însă mama sa, Georgeta Marcu, speră că fiul său este încă în viaţă. De aceea, a venit în Elveţia la începutul lunii august pentru a treia oară de la dispariţia fiului ei, să îl caute.

Jurnaliştii de la cotidianul Blick au însoţit-o pe Georgeta într-una din căutările sale. Punctul de întâlnire a fost parcarea din Felsberg, unde Hyundai-ul alb al lui Ştefan a fost găsit la sfârşitul lunii mai, când a fost văzut pentru ultima dată.

Mama sa l-a căutat peste tot, a urcat cu telecabina, a fost la cabane şi în pădure, în spitalele şi clinicile de psihiatrie din zonă.

În Germania, tânărul a fost declarat oficial persoană dispărută şi a fost deschisă o anchetă.

”El iubeşte pădurea”, a dezvăluit Georgeta Marcu, plângând. Cu toate acestea, femeia rămâne puternică şi continuă să caute, neobosită, însă fără succes, până la ora actuală.

Poliţia din Trier a precizat că urmele lui Ştefan se pierd ”în parcare. ”Vânătoarea noastră de oameni este încă în desfăşurare, deoarece nu există informaţii noi despre locul în care se află”, spun poliţiştii.

Cu toate acestea, există două mărturii uluitoare. Doi martori sunt convinşi că l-au văzut pe Ştefan. Ambii menţionează că era însoţit de o tânără.

Unul dintre martori este Ursula Hoffmann (56 de ani), proprietara unui han din Vättis, care susţine că este ”sută la sută sigură” că Ştefan a fost la han în luna mai, unde a băut un suc de mere, însă la acel moment, femeia nu ştia că băiatul era dat dispărut.

Barmanul îşi aminteşte un detaliu important: ”Am memorat numărul de înmatriculare al lui Ştefan. Era special. Şi eu sunt german, dar nu ştiam această abreviere”.

Proprietara îşi aminteşte că Ştefan nu era singur, ci era însoţit de o tânără, ”o fată mică, zveltă, cu părul lung şi negru”, care, precum Ştefan, era foarte tăcută şi abia vorbea.

”Nu mi-au putut da seama dacă cei doi erau acolo în calitate de cuplu”, ”au luat micul dejun, dar nu au mâncat mult. Fata a plătit – numerar”, a mai spus el.

În descrierile celui de-al doilea martor, Fabienne B., din Felsberg, apare şi o femeie cu părul negru.

”Eram în maşină, mergeam spre casă. Apoi am trecut pe lângă un tânăr care alerga pe podul de peste Rin. Se îndrepta spre gara din Felsberg. O tânără cu părul negru mergea la trei-patru metri în spatele lui”, a declarat Fabienne.

Femeia este sigură că bărbatul era Ştefan Ioniţă, deoarece l-a recunoscut ”după părul blond”, fiind coafeză.

Tânărul ”părea că se grăbeşte”, iar fata ”era mult mai mică decât el”. Fabienne a aflat abia mai târziu că Ştefan era dat dispărut.

Georgeta nu are idee cine ar putea fi această misterioasă tânără cu părul negru, dar ”gândul că s-ar putea ca Ştefan să nu fie singur mă linişteşte”, spune ea.

Poliţia germană nu a dorit să comenteze aceste două mărturii. Detaliile investigaţiei nu sunt în prezent comunicate public. Cu toate acestea, mama disperată nu îşi pierde speranţa şi o roagă pe tânăra misterioasă cu părul negru un singur lucru, ”să ia legătura” cu ea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri