anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O româncă eroină, pe clădirile din Times Square. Camelia a donat sânge de 120 de ori şi a salvat peste 350 de oameni

GALERIE
Camelia Săbădean, donare sange, times squareCamelia Săbădean, donare, sange
 • Camelia Săbădean, donare sange, times square
 • Camelia Săbădean, donare, sange
- +

O asistentă din Târgu Mureş a ajuns celebră peste ocean. Chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din Time Square, New York, după ce a stabilit un record uluitor: a donat peste 53 de litri de sânge în ultimii 30 de ani, şi asta a ajutat la salvarea a sute de pacienţi, potrivit observatornews.ro

O asistentă din Târgu Mureş a ajuns celebră peste ocean. Chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din Time Square, New York, după ce a stabilit un record uluitor: a donat peste 53 de litri de sânge în ultimii 30 de ani, şi asta a ajutat la salvarea a sute de pacienţi. 

Camelia este asistentă principală la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. În ultimii 30 de ani, ea a donat sânge de 120 de ori şi a salvat peste 350 de oameni.

Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: Am început să donez după data de 5 septembrie 1988. A început ca o experienţă foarte, foarte emoţionantă, dar am avut suportul colegelor, am depăşit foarte bine această experienţă deşi eram foarte fricoasă.

În timpul gărzilor a realizat că viaţa unora dintre pacienţi depinde cantitatea de sânge disponibilă în spital. Aşa că a lăsat teama deoparte şi... a donat sânge constant, ani în şir.Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: În timp pentru mine donarea de sânge a devenit o obişnuinţă, deci face parte din viaţa mea. E o amprentă a mea şi nu am de gând să renunţ.

Fotografia asistentei a fost proiectată pe clădirile din Times Square - New York
Recordul Cameliei a avut ecou şi peste ocean, la sfârşitul anului trecut. În semn de respect pentru cei peste 50 de litri de sânge donați în ultimele trei decenii, fotografia asistentei a fost proiectată pe clădirile din Times Square - New York.Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: Am fost copleşită de emoţii, dar recunosc, m-am simţit extraordinar. Nu îmi venea să cred, nu mi-a venit să cred că am primit asemenea ecouri şi sper că ecourile astea s-au concretizat în creşterea numărului de donatori.

Camelia nu are de gând să oprească aici.

Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: O dorinţă mare de a mea este aceea de a găsi stimulii necesari de a convinge populaţia să doneze sânge. Oamenii nu au nevoie doar de modele umane, eu au nevoie şi de stimuli.

Beneficiile donării de sânge în mod regulat sunt nenumărate: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc simţitor, iar rezistenţa organismului la şocuri creşte, deoarece acesta este deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.