O româncă eroină, pe clădirile din Times Square. Camelia a donat sânge de 120 de ori şi a salvat peste 350 de oameni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

O româncă eroină, pe clădirile din Times Square. Camelia a donat sânge de 120 de ori şi a salvat peste 350 de oameni

GALERIE
Camelia Săbădean, donare sange, times squareCamelia Săbădean, donare, sange
  • Camelia Săbădean, donare sange, times square
  • Camelia Săbădean, donare, sange
- +

O asistentă din Târgu Mureş a ajuns celebră peste ocean. Chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din Time Square, New York, după ce a stabilit un record uluitor: a donat peste 53 de litri de sânge în ultimii 30 de ani, şi asta a ajutat la salvarea a sute de pacienţi, potrivit observatornews.ro

O asistentă din Târgu Mureş a ajuns celebră peste ocean. Chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din Time Square, New York, după ce a stabilit un record uluitor: a donat peste 53 de litri de sânge în ultimii 30 de ani, şi asta a ajutat la salvarea a sute de pacienţi. 

Camelia este asistentă principală la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. În ultimii 30 de ani, ea a donat sânge de 120 de ori şi a salvat peste 350 de oameni.

Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: Am început să donez după data de 5 septembrie 1988. A început ca o experienţă foarte, foarte emoţionantă, dar am avut suportul colegelor, am depăşit foarte bine această experienţă deşi eram foarte fricoasă.

În timpul gărzilor a realizat că viaţa unora dintre pacienţi depinde cantitatea de sânge disponibilă în spital. Aşa că a lăsat teama deoparte şi... a donat sânge constant, ani în şir.Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: În timp pentru mine donarea de sânge a devenit o obişnuinţă, deci face parte din viaţa mea. E o amprentă a mea şi nu am de gând să renunţ.

Fotografia asistentei a fost proiectată pe clădirile din Times Square - New York
Recordul Cameliei a avut ecou şi peste ocean, la sfârşitul anului trecut. În semn de respect pentru cei peste 50 de litri de sânge donați în ultimele trei decenii, fotografia asistentei a fost proiectată pe clădirile din Times Square - New York.Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: Am fost copleşită de emoţii, dar recunosc, m-am simţit extraordinar. Nu îmi venea să cred, nu mi-a venit să cred că am primit asemenea ecouri şi sper că ecourile astea s-au concretizat în creşterea numărului de donatori.

Camelia nu are de gând să oprească aici.

Camelia Săbădean, asistentă principală laborator: O dorinţă mare de a mea este aceea de a găsi stimulii necesari de a convinge populaţia să doneze sânge. Oamenii nu au nevoie doar de modele umane, eu au nevoie şi de stimuli.

Beneficiile donării de sânge în mod regulat sunt nenumărate: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc simţitor, iar rezistenţa organismului la şocuri creşte, deoarece acesta este deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.