anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Doi copii înfricoşaţi au asistat la scene de groază

"O să o vedeţi pe mama voastră moartă până dimineaţă. O filmez cum o omor şi o pun pe Facebook"

GALERIE
barbat violent
 • barbat violent
- +

Norocul femeii a fost că un copil s-a aşezat în genunchi în faţa tatălui care s-a năpustit asupra lui u atunci, mama a reuşit să fugă sărind pe geam.

 

O ieşeancă a fugit în picioarele goale până la poliţie, pentru a cere ajutor împotriva soţului violent. Deşi acesta încălcase ordinul de protecţie emis împotriva sa şi băgase groaza în membrii familiei sale, magistraţii Judecătoriei au considerat că el poate fi lăsat în libertate.

La începutul lunii septembrie a anului trecut, Judecătoria a dispus emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui Mihai Bîrlădeanu. Timp de 6 luni, acesta nu mai avea voie să se mai apropie la mai puţin de 50 de metri de soţia şi copiii săi, de locuinţa acestora sau de şcoala la care învaţă. Sentinţa l-a nemulţumit pe bărbat, care a ameninţat că se sinucide, motiv pentru care a fost internat o vreme la Institutul de Psihiatrie "Socola". După externare, bărbatul s-a stabilit la mama sa, în satul Zmeu din comuna Lungani. În dimineaţa zilei de 19 octombrie însă, după ce a consumat băuturi alcoolice, Bîrlădeanu şi-a amintit că o văzuse pe soţia sa într-un videoclip pe Facebook, în timp de împărţea bani lăutarilor, la o petrecere. Într-o criză de gelozie, bărbatul a mers până la Sârca, de unde a luat trenul până la Podu Iloaiei, unde locuia soţia sa.

Ajuns acolo în jurul orei 5.30, a mers direct la soţia sa, a cărei locuinţă se află în apropierea gării. A intrat în camera în care dormea aceasta cu cei trei copii, a tras-o de un picior din pat şi a început să o lovească cu pumnii, reproşându-i că vrea să divorţeze şi spunându-le copiilor: "Faceţi-vă cruce că o să o vedeţi pe mama voastră moartă până dimineaţă. O filmez cum o omor şi o pun pe Facebook, să vadă toată lumea cine sunt eu". Violenţa bărbatului i-a îngrozit pe copii. Cel mai mare dintre ei, în vârstă de doar 9 ani, s-a aşezat în genunchi în faţa tatălui, rugându-l să nu o mai bată pe femeie. Bîrlădeanu l-a lovit şi pe copil, dar pentru o clipă atenţia i-a fost distrasă. Femeia a reuşit să deschidă geamul camerei şi a sărit în curte, desculţă, fugind către sediul poliţiei. Soţul a încercat să o urmărească, dar a căzut într-o groapă din curtea casei şi a renunţat.

Bîrlădeanu a fost trimis în judecată pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, încălcarea ordinului de protecţie, ameninţare şi violenţă în familie. În faţa instanţei, apărătorul acestuia a cerut o pedeapsă minimă, cu amânare, invocând lipsa antecedentelor penale ale bărbatului. "Inculpatul ilustrează o lipsă vădită de respect pentru normele care impun o anumită conduită în familie şi în societate şi care sunt menite să protejeze relaţiile de familie şi relaţiile sociale referitoare la integritatea corporală şi sănătatea persoanei. Dovedeşte o profundă nepăsare cu privire la consecinţele pe care încălcarea legii le poate atrage şi un comportament imprevizibil", au apreciat magistraţii Judecătoriei. Totuşi, aceştia au considerat că nu este necesară trimiterea lui Bîrlădeanu în spatele gratiilor, condamnându-l la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni. Pronunţată luni, sentinţa poate fi atacată cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.