anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 28.09.2022

O şansă în plus la angajări de calitate pentru tinerii absolvenţi de studii la Politehnica ieşeană

O universitate din Iaşi, partener într-un consorţiu european care urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de angajare a studenţilor doctoranzi şi cercetătorilor.

GALERIE
TUIASI
 • TUIASI
- +

TUIASI a câştigat un nou proiect în cadrul Horizon Europe – WIDERA, în calitate de partener într-un consorţiu format din şapte instituţii de învăţământ superior din şase ţări şi o reţea universitară (EUF) dintr-o a şaptea ţară. Proiectul va dezvolta acreditări digitale sub marca europeană „DocTalent4EU credentials”, licenţiate sub CC-BY-NC, pentru a permite recunoaşterea pe scară largă a abilităţilor şi competenţelor transferabile pe care le-au obţinut studenţii doctoranzi şi cercetătorii la început de carieră (ECR), cu referire la clasificarea ESCO.

ESCO este o clasificare multilingvă a aptitudinilor, competenţelor, calificărilor şi ocupaţiilor creată de Comisia Europeană pentru a îmbunătăţi furnizarea de informaţii privind cererea de competenţe pe piaţa muncii. Acesta este conceput pentru a ajuta indivizii, angajatorii, universităţile şi furnizorii de formare, oferindu-le informaţii actualizate şi standardizate despre competenţe.

Pentru a asigura conformitatea cu standarde înalte şi asigurarea calităţii, acreditările DocTalent4EU vor fi create şi eliberate sub îndrumarea unui Comitet ştiinţific format din şapte reprezentanţi ai sectorului academic (directori CSUD sau de şcoli doctorale pentru fiecare partener academic din consorţiu), precum şi şapte reprezentanţi ai sectorului non-academic (dintre companiile partenere).

Acest comitet ştiinţific va evalua acordarea acreditărilor DocTalent4EU candidaţilor doctoranzi care doresc să-şi vadă abilităţile transferabile dobândite recunoscute oficial.

„Scopul general al proiectului este de a îmbunătăţi capacitatea de angajare a studenţilor doctoranzi printr-un sistem de recunoaştere puternic, vizibil şi inovator a celor mai solicitate competenţe transferabile (bazându-se pe cadrul ESCO) pe care cercetătorii la începutul carierei (ECR) le dobândesc sau le vor dobândi prin intermediul activităţilor de pregătire şi cercetare doctorală”, a declarat prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, Director Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD).

Consorţiul va adopta o abordare multi-actor care implică părţi interesate non-universitare (de exemplu, autorităţi publice, mediu industrial sau de afaceri) pentru a îmbunătăţi formarea de competenţe transferabile şi pentru a dezvolta centre locale de management a talentelor. Proiectul va dezvolta, de asemenea, un nou prototip bazat pe învăţarea automată pentru a sprijini ESCO în actualizarea continuă şi estimarea celor mai solicitate competenţe pe piaţa muncii, în funcţie de competenţele aşteptate din colecţiile de oferte de locuri de muncă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.