O singură condamnare din trei dosare pentru zădărnicirea combaterii bolilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

O singură condamnare din trei dosare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

GALERIE
judecator
  • judecator
- +

Dosarele întocmite anul trecut pentru zădărnicirea combaterii bolilor s-au închis definitiv. Trei ieşeni au fost trimişi în judecată, dar numai primul dintre ei a fost şi condamnat, cu suspendare. Aceasta însă, pentru că şi-a recunoscut fapta fără comentarii.

Kiwi Legendaru Ispiri se întorsese pe 19 martie 2020 din Anglia, faţă de acesta dispunându-se măsura izolării la domiciliu. Poliţiştii care au verificat respectarea măsurii pe 23 martie, la ora 11.30, au constatat însă că Ispiri nu se afla la domiciliu. I-au aplicat o amendă şi au informat Direcţia de Sănătate Publică, care a dispus carantinarea lui Ispiri pentru o perioadă de 14 zile. Pe 1 aprilie însă, acesta era din nou dat dispărut. Sărise pe geamul clădirii şi plecase spre Copou. A fost prins de poliţişti în dreptul statuii lui Mihail Kogălniceanu de la Universitate. Ispiri a fost carantinat din nou şi trimis în judecată pe 21 aprilie 2020, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Pedeapsa pentru această infracţiune poate fi simpla amendă, dar şi închisoarea, de la 6 luni la 2 ani. Ispiri şi-a recunoscut fapta, motiv pentru care a beneficiat de o reducere cu o treime a pedepsei. Neavând antecedente penale, Ispiri a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa nu a fost atacată cu apel, ea rămânând definitivă.

Vasile P. a fost trimis în judecată în iunie anul trecut, fiind acuzat că a fugit de două ori din Spitalul de Boli Infecţioase, unde se afla internat după ce fusese testat pozitiv cu virusul SARS-COV 2. În decembrie anul trecut, judecătorii au dispus achitarea acestuia, apreciind că infracţiunea, deşi a existat, nu a fost săvârşită cu gradul de vinovăţie cerut de lege pentru o condamnare. Şi această sentinţă a rămas definitivă, procurorii renunţând să mai declare apel.

Ultima sentinţă a fost dată sâmbăta trecută. Ionel C. fusese trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce părăsise fără aprobare centrul de carantinare pe 2 şi 3 aprilie 2020. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei a fost similară celei dispuse în cazul lui Vasile P., respectiv achitarea pentru că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Sentinţa nu este încă definitivă, fiind supusă teoretic apelului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.