anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

O singură medie de 10 la Evaluarea Naţională obținută la sat. Iașul, în top și anul acesta

GALERIE
rezultate
  • rezultate
- +

46 de absolvenţi de clasa a VIII-a au luat zece la ambele materii de examen, cu 11 mai mulţi faţă de anul trecut. La Limba română 239 de candidaţi au luat notă maximă, comparativ cu 97 în 2019. Și fiica primarului Chirica a obţinut media 10 la Evaluare.

46 de elevi din judeţul Iaşi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională înainte de contestaţii, Iaşul aflându-se pe poziţia a III-a la nivel naţional după numărul de zecişti, fiind depăşit doar de judeţul Cluj şi de Capitală. În Capitală au fost înregistrate 224 de medii de 10, cele mai multe în sectorul 1 şi 2, urmate de sectorul 6.

Totuşi, la capitolul rată de promovare, Iaşul se află doar pe poziţia a şaptea, la egalitate cu Satu Mare, având un procent de promovare de 79,2%. Astfel, cea mai mare rată de promoare a fost înregistrată la Cluj, cu un procent de 88,7%. De asemenea, la Brăila a fost înregistrat un procent de 86%, la Galaţi 80,8%, 80,7% la Vâlcea, la Prahova un procent de 80,0%, iar la Alba 79,6%. De asemenea, Iaşul a fost depăşit şi de Capitală la capitolul procent de promovare, înregistrându-se în Bucureşti un procent de 87,6%.

Judeţul Iaşi se laudă anul acesta cu 46 de medii de 10 la Evaluarea Naţională, majoritatea acestora fiind obţinute de către elevi din Municipiul Iaşi, fiind o singură medie de 10 la şcolile din mediul rural, în comuna Cozmeşti. Comparativ cu anul trecut, când au fost înregistrate doar 32 de medii de 10 înainte de contestaţii şi 35 după contestaţi, anul acesta în judeţul Iaşi s-au înregistat cu 11 medii maxime mai mult faţă de rezultatele finale din 2019. Printre elevii zecişti din acest an se numără fiica primarului Mihai Chirica, care a studiat la Colegiul Naţional. De asemenea, şi fiica viceprimarului Radu Botez a obţinut o notă de zece şi o notă de 9,90, media de la Evaluarea Naţională fiind 9.95. Fiica lui Radu Botez a obţinut cea mai mare medie la Evaluarea Naţională de la Şcoala Paradis, unitate de învăţământ privată.

În ceea ce priveşte numărul de elevi care au obţinut medie peste 5, la nivelul judeţului 5.156 de candidaţi au obţinut medie de promovare, din totalul de 6.507 de candidaţi care s-au prezentat la ambele probe scrise. În total, au fost înscrişi 7.401 candidaţi la nivelul judeţului. Statistic, raportat la numărul de candidaţi prezenţi, Iaşul are o rată de promovare mai bună faţă de anul trecut, în 2019 obţinând medii peste 5 un procent de 77,44%.

În ceea ce priveşte şcolile în care au fost înregistrate medii maxime la Evaluarea Naţională, acestea sunt Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ Iaşi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“ Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu“ Iaşi, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“ Iaşi, Liceul Teoretic „Miron Costin“ Paşcani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ Iaşi, Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu“ Iaşi, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc“ Iaşi, Şcoala Gimnazială „Gheorghe I. Brătianu“ Iaşi, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir“ Iaşi, Şcoala Gimnazială „Vasile Conta“ Iaşi şi Şcoala Profesională Cozmeşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectora­tului Şcolar Judeţean Iaşi, rata de participare la nivelul judeţului Iaşi a fost de 87.96% din totalul celor înscrişi, participând la ambele probe 6.507 din 7.401 de elevi înscrişi.

Câteva sute de note de 10 la nivelul judeţului pe materii

Chiar dacă au fost înregistrate la nivelul judeţului doar 46 de medii de 10, pe materii, câteva sute de elevi au reuşit să obţină notă maximă. La Limba română 239 de candidaţi au luat notă maximă, comparativ cu 97 în 2019, iar la Matematică au fost înregistrate 189 de note de 10, cu una mai mult faţă de 2019, când au fost înregistrate 188 de note de 10 la Matematică.

Raportat la numărul de note peste 5, la Limba română 5.740 de candidaţi au obţinut notă de trecere, adică 87,85%, iar la Matematică 4.807 de candidaţi, adică 73,82% din totalul celor prezenţi.

Contestaţii pot fi depuse şi astăzi, până la ora 12.00, atât prin mijloace electronice, dar şi fizic. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, pe 27 iunie.

Pentru admiterea la licee, se va calcula luând în considerare 80% din media de la Evaluarea Naţională, iar 20% va fi media anilor de gimnaziu, acestea urmând să se afişeze după finalizarea contestaţiilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gardienii umanităţii

Cătălin ONOFREI

Gardienii umanităţii

A venit momentul să ne gândim din nou la stele şi la roboţi.

Filmuletul zilei

opinii

Industria de selfie-uri

Briscan ZARA

Industria de selfie-uri

Prezentul a murit în numele eternităţii. Care eternitate se pierde într-un morman de CD-uri sau în vreun fişier pe calculator cu mii, poate sute de mii de alte momente „salvate” - în realitate pierdute - care, mai mult ca sigur, nu vor mai apuca să fie vreodată vizionate de nimeni din lipsă de timp (cine are atât timp pe lume să vadă mii de poze?!...).

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

Ciprian IFTIMOAEI

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

De-a lungul celor 161 de ani de funcţionare neîntreruptă, statistica oficială din România a fost condusă de personalităţi marcante ale ştiinţei şi culturii ca Dionisie Pop Marţian, Ion Ionescu de la Brad, Loenida Colescu, Sabin Manuilă, Anton Golopenţia, Constantin Ionescu, a beneficiat de contribuţiile unor savanţi şi creatori de şcoală socială, economică, demografică, matematică precum Dimitrie Gusti, Virgil Madgearu, Octav Onicescu, Nicolae Georgescu-Röegen, Gheorghe Mihoc, Vladimir Trebici.

Din nou, despre statui şi demolatori

Mihai DORIN

Din nou, despre statui şi demolatori

La pledoaria mea din articolul precedent pentru statui şi dezicerea de demolatori, mi s-a replicat că acestea sunt făcute să dăinuie atât cât nu le-a trecut vremea. După care sunt demolate sau demontate şi ascunse privirilor oamenilor. Pentru ca ei să nu creadă în idoli falşi sau care nu mai corespund vremurilor noi. De-a lungul timpului asistăm la o veritabilă cavalcadă a demolării statuilor. 

pulspulspuls

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Ehehe, iubiţi dreptcredincioşi, am stat noi strâmb şi am cugetat drept dacă se cade oare în faţa lui Doamne-Doamne, acuma în preajma lui Sânt’Ilie, să plecăm urechea sau să scormonim în mormanul mare de zvonuri despre personagiile pentru care par a se face cărţile în aceste zile, ca să fie uns peste cea mai bogată arhiepiscopie din ţară, numai păduri, păşuni şi mănăstiri bogate cât vezi cu ochii. 

Caricatura zilei

Test Covid Grecia

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.