anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

O singură probă scrisă la gradul didactic. DIn start este posibilă o notă de 10

GALERIE
examen, grad didactic
  • examen, grad didactic
- +

Cadrele didactice care sunt înscrise la examenele de acordare a gradelor didactice în anul școlar 2019-2020 vor avea condiții speciale.
 

Cei înscriși la examenul de acordare a gradului II în sesiunea 2020 nu vor mai fi nevoiți să susțină inspecția specială. Acestora li se va acorda prin recunoaștere și echivalare nota zece, în cazul în care la una dintre inspecțiile curente candidatul a obținut calificativul „Foarte bine”, sau nota nouă, dacă la ambele inspecții curente candidatul a obținut calificativul „Bine”. Pentru sesiunea de examen 2020, candidații vor susține o singură probă, scrisă, care conține elemente de pedagogie, psihologie și elemente de metodica specialității. Această probă va fi susținută în ultima săptămână din luna august, în baza planificării fiecărui centru de perfecționare, cu respectarea măsurilor de distanțare socială și securitate sanitară.

În cazul examenului de acordare a gradului didactic I, sesiunea 2020, candidații care nu au susținut inspecția specială nu o vor mai susține. În perioada suspendării cursurilor, susținerea lucrării metodico-științifice pentru acordarea gradului didactic I va fi susținută online, până pe 12 iunie, în prezența comisiei de examinare. Susținerea online a lucrării va fi înregistrată și arhivată la dosarul candidatului, la nivelul centrului de perfecționare.

Conform unui document al Inspectoratului Școlar Județean Arad, candidații programați să efectueze prima inspecție curentă în anul școlar 2019-2020 „vor putea efectua această inspecție în același an în care depun dosarul de înscriere, dar anterior depunerii acestuia”, iar cei programați să efectueze a doua inspecție curentă în anul școlar 2019-2020 „vor putea efectua această inspecție în semestrul I al anului școlar 2020-2021”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.