O societate de renume din Iaşi a intrat în insolvenţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

O societate de renume din Iaşi a intrat în insolvenţă

GALERIE
Moldoconstruct
  • Moldoconstruct
- +

 Judecătorii au aprobat ieri cererea reprezentanţilor Moldoconstruct SA de intrare în incapacitate de plată u administrator judiciar a fost numită societatea Capital Insol SPRL u pe lista creditorilor s-au înscris Mar Consult SRL, BRD-Groupe Société Générale şi Compania de construcţii montaj instalaţii SPA SRL.

O firmă de renume din municipiul Iaşi, care activează în domeniul construcţiilor, a căzut pradă insolvenţei. Cu o istorie de jumătate de veac în spate, Compania de Construcţii Moldoconstruct SA trece printr-o perioadă nefastă din punct de vedere financiar. Judecătorul sindic a aprobat ieri cererea de deschidere a procedurii insolvenţei în cazul Moldoconstruct. Conducerea societăţii a depus pe data de 29 septembrie a acestui an o solicitare în acest sens către Tribunalul Iaşi. Totodată, în şedinţa de ieri, instanţa a decis numirea administratorului judiciar, fiind aleasă societatea Capital Insol SPRL. În prezent, parte din dosar, în calitate de creditori, figurează Mar Consult SRL, BRD-Groupe Société Générale dar şi o societate aflată în faliment, Compania de construcţii montaj instalaţii SPA SRL (prin lichidatorul judiciar Omega SPRL).

 
 
„Se mai întâmplă”
 
 
Următorul termen din acest dosar a fost stabilit la începutul lunii februarie a anului următor, conform datelor înscrise pe portalul Ministerului Justiţiei. Până la închiderea ediţiei, jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” nu au reuşit să obţină un punct de vedere oficial din partea conducerii Moldoconstruct. Anterior, în cursul zilei de ieri, angajata societăţii care a răspuns la apelurilor telefonice ne-a spus că decizia este încă în pronunţare. Soluţia, pe scurt, a fost publicată pe portalul Ministerului Justiţiei abia în cursul după-amiezii de ieri. În urmă cu o săptămână, Florin Iftimescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, a declarat pentru “Ziarul de Iaşi” că solicitarea a fost depusă la Tribunal ca urmare a unei afaceri nereuşite derulate în urmă cu patru ani. “Ce să facem? Se mai întâmplă. În urmă cu patru ani am făcut pentru o doamnă, Carmen Gafiţa, o hală în Păcurari şi firma respectivă nu ne-a plătit suma de un milion de euro. Era vorba de un depozit de legume şi fructe aflat acum în insolvenţă. Am dat-o şi în judecată. Tot ce avea a trecut pe alt nume”, a declarat jurnaliştilor Iftimescu. Totodată, preşedintele CA Moldoconstruct a precizat că datoriile vor fi plătite, urmând a fi vândut o parte a patrimoniului.  
 
 
Afacerile s-au redus de trei ori
 
 

Anul trecut, Moldoconstruct a raportat pierderi în valoare de 1,1 milioane lei. Potrivit bilanţului depus de conducerea societăţii la Finanţele Publice, societatea a terminat anul 2013 cu datorii de peste 3,6 milioane lei. Pe de altă parte, societatea are de recuperat suma de 3,2 milioane lei de la diverşi parteneri ori unităţi cărora le-a prestat servicii. Odată cu izbucnirea crizei financiare, firma a raportat afaceri în scădere an de an. Din 2008, atunci când s-a înregistrat cea mai consistentă cifră de afaceri a firmei, acest indicator a scăzut constant. Dacă în urmă cu şase ani afacerile derulate de Moldoconstruct se ridicau la suma de 19,2 milioane lei, anul trecut acest indicator era de 6,2 milioane lei. Înfiinţată în anul 1959 ca întreprindere de construcţii, Compania de Construcţii Moldoconstruct SA a ridicat numeroasele construcţii edilitare reprezentantive pentru Iaşi şi nu numai. Sediul Ateneului Tătăraşi, Catedrala romano-catolică sau sediul Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare poartă amprenta specialiştilor care au lucrat de-a lungul vremii la această societate.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.