O socoteală mai veche la partidoiul ieşean, ce revine în prim plan pe pandemie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

O socoteală mai veche la partidoiul ieşean, ce revine în prim plan pe pandemie

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori, ce vă spunea mai an bădiţa Archibald Tănase despre motivele pentru care nea Măricel ot Cejău l-a promovat pe juniorul Bogdănel cu cojocel de la partidoiul ieşean în funcţia de menistru în guvernul lui tanti Veorica?

Ei bine, dacă aţi uitat, haideţi să vă reîmprospătăm memoria cu un F5, cum ar zice IT-iştii politici: intenţia lui Măricel - sfătuit pe atunci de sforari din zona lui Dragnea, care i-au spus să-şi crească pe lângă el un junior care să fie numai al lui, de încredere - era tocmai ca Bogdănel cu cojocel să fie pregătit pentru funcţii importante în anii electorali ce vor fi urmat. Adicătelea, iote, ăştia care au venit deja.

Pe atunci, însă, din câte ştia amicul Archibald Tănase, Măricel se gândea la un om pentru funcţia de catindat la premărie, căci taman rămăsese fără Peni Hill. Sondaleje însă, zice-se, care nu l-au perceput pe Bogdănel nici cât negru supt unghe, l-au scos din joc pe pupilul lui Măricel. Gurile rele zic însă că şeful partidoiului ieşean, nea Măricel, ar avea acuma un plan şi mai măreţ cu pupilul său: să-i predea o funţie mare în filiala judeţeană.

Ehehee: păi voi de ce credeţi că au sărit aşa de tare în sus unii (sau unele, în fine) în uichendul care a trecut? Staţi să vedeţi cât de curând belea, când or începe să sară şi ăia mari... Ba, din ce am văzut prin gazeta de şantaj, ni se pare că au sărit unii deja.

PS: Acuma, ca o observaţiune de pe margine a bordului nostru analitic al rubricuţei, am putea spune că la Bogdănel, deşI este încă un hopa – mitică, se poate observa olecuţă de vână politică specifică partidoiului, suficientă răutate în verb ce aduce a un Olguţ mai degrabă decât a un Ciolăcuţ ori Marceluţ. Aşa că, fără să cobim, dar ar putea fi în stare, măcar pe reţele (alea sociale deocamdată, nu alea cu tensiune), să-l curenteze olecuţă pe Electrician, fără împământare. Şi, zice-se, la trei optzeci, nu la doi douăzeci...

Ăştia-şi bat joc de alegători?

Ştie careva, junele Şandru mai este candidat al USR-PLUS la Cejău? Că oficial el aşa figurează. Păi, băbăeţ: voi vă bateţi joc de alegători, bă?

Cum să puneţi, bă, catindat opozant unul care stă drepţi în faţa lui Mihai Chirica, când el ar trebui să sară la beregata lui în campanie, nu alta, băă?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.