anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

O socoteală mai veche la partidoiul ieşean, ce revine în prim plan pe pandemie

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori, ce vă spunea mai an bădiţa Archibald Tănase despre motivele pentru care nea Măricel ot Cejău l-a promovat pe juniorul Bogdănel cu cojocel de la partidoiul ieşean în funcţia de menistru în guvernul lui tanti Veorica?

Ei bine, dacă aţi uitat, haideţi să vă reîmprospătăm memoria cu un F5, cum ar zice IT-iştii politici: intenţia lui Măricel - sfătuit pe atunci de sforari din zona lui Dragnea, care i-au spus să-şi crească pe lângă el un junior care să fie numai al lui, de încredere - era tocmai ca Bogdănel cu cojocel să fie pregătit pentru funcţii importante în anii electorali ce vor fi urmat. Adicătelea, iote, ăştia care au venit deja.

Pe atunci, însă, din câte ştia amicul Archibald Tănase, Măricel se gândea la un om pentru funcţia de catindat la premărie, căci taman rămăsese fără Peni Hill. Sondaleje însă, zice-se, care nu l-au perceput pe Bogdănel nici cât negru supt unghe, l-au scos din joc pe pupilul lui Măricel. Gurile rele zic însă că şeful partidoiului ieşean, nea Măricel, ar avea acuma un plan şi mai măreţ cu pupilul său: să-i predea o funţie mare în filiala judeţeană.

Ehehee: păi voi de ce credeţi că au sărit aşa de tare în sus unii (sau unele, în fine) în uichendul care a trecut? Staţi să vedeţi cât de curând belea, când or începe să sară şi ăia mari... Ba, din ce am văzut prin gazeta de şantaj, ni se pare că au sărit unii deja.

PS: Acuma, ca o observaţiune de pe margine a bordului nostru analitic al rubricuţei, am putea spune că la Bogdănel, deşI este încă un hopa – mitică, se poate observa olecuţă de vână politică specifică partidoiului, suficientă răutate în verb ce aduce a un Olguţ mai degrabă decât a un Ciolăcuţ ori Marceluţ. Aşa că, fără să cobim, dar ar putea fi în stare, măcar pe reţele (alea sociale deocamdată, nu alea cu tensiune), să-l curenteze olecuţă pe Electrician, fără împământare. Şi, zice-se, la trei optzeci, nu la doi douăzeci...

Ăştia-şi bat joc de alegători?

Ştie careva, junele Şandru mai este candidat al USR-PLUS la Cejău? Că oficial el aşa figurează. Păi, băbăeţ: voi vă bateţi joc de alegători, bă?

Cum să puneţi, bă, catindat opozant unul care stă drepţi în faţa lui Mihai Chirica, când el ar trebui să sară la beregata lui în campanie, nu alta, băă?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.