anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

O sută de comunicări la primul Simpozion al Societăţii Balcanice de Stomatologie

GALERIE
congres
 • congres
- +

În aceste zile, la Iaşi, se desfăşoară primul Simpozion al Societăţii Balcanice de Stomatologie (BaSS) „Evoluţia în Medicină. Era digitală în practica medicală curentă“ . Evenimentul este organizat şi coordonat de profesor Norina Forna, preşedinte al Societăţii Balcanice de Stomatologie şi Decan al Facultăţii de Medicină Dentară. 

Printre speakerii internaţionali prezenţi la Iaşi la primul simpozion al BaSS sunt Atanasios Poulopoulos, secretar general BaSS (Grecia), Anton Filchev, Consilier BaSS (Bulgaria), Helmut Berthold Engels, preşedinte al German Center for Oral Implantology DZOI (Germania), Rodos Irodotou, Consilier BaSS (Cipru), Huseyin Bicak, Consilier BaSS (Cipru), Sorin Uram-Tuculescu, VCU School of Dentistry (SUA). Programul evenimentului va cuprinde 40 de conferinţe, susţinute de speakeri din România şi din străinătate, peste 100 de comunicări orale şi 40 de postere, workshop-uri şi cursuri postuniversitare, care le vor oferi medicilor practicieni ocazia de a se informa despre cele mai noi tehnici şi tehnologii din domeniul medicinei dentare şi de a-şi îmbunătăţi competenţele în acest domeniu.

Un exemplu relevant îl reprezintă conferinţa şi workshop-ul dedicate aplicaţiilor laserilor în stomatologie, care se desfăşoară sub coordonarea lui Francesco Maria Manconi (Italia), lector naţional şi internaţional în acest domeniu. Workshop-uri care se desfăşoară în cadrul evenimentului abordează: tehnici de chirurgie şi regenerare parodontală, tehnica „stamp“ de restaurare directă a leziunilor carioase utilizând răşinile compozite, modalităţi de reconstrucţie ocluzală având la bază traiectoriile de dinamică mandibulară şi tehnici de analiză model: simulare DentScan - alături de două cursuri post-universitare propuse pentru participanţii la congres şi creditate EMC, respectiv Boli parodontale acute - Urgenţe în diagnostic şi tratament şi Reabilitarea estetică a dinţilor frontali cu materiale bio-mimetice.

Proiectarea şi coordonarea acestei manifestări ştiinţifice prestigioase, care se adresează exclusiv elitei din medicina dentară balcanică, sunt câştigate în urma unei competiţii la care participă toate cele 10 ţări membre BaSS. Decanul Norina Forna a coordonat acest simpozion de trei ori până acum într-un interval de 7 ani: în anul 2011, în 2015 când a organizat Ediţia Jubiliară şi în anul 2018. Simpozionul BaSS va aduce oraşul Iaşi în centrul comunităţii medicale şi de medicină dentară din sud-estul Europei, reunind reprezentanţi ai Asociaţiilor Profesionale din Albania, Bosnia - Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Rep. Macedonia de Nord, România, Serbia şi Turcia, precum şi board-uri ale organizaţiilor internaţionale de prestigiu din domeniul medicinei dentare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.