Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

O tabară mobilă pentru cetăţenii ucraineni a fost instalată la Siret. Ce se întâmplă la Iaşi?

GALERIE
tabara mobila Siret
  • tabara mobila Siret
- +

Pentru furnizarea răspunsului eficient în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, a fost operaţionalizată astăzi o tabără mobilă în oraşul Siret din judeţul Suceava. La Iaşi, încă nu se impune amenajarea, susţin persoanele responsabile. Autorităţile – Prefectura, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean – ne-au declarat în mai multe rânduri că o asemenea decizie este luată la Bucureşti.

Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetăţenilor sosiţi din zona de conflict.

Totodată, la nivelul judeţului Suceava, în Vama Siret, cu sprijinul salvatorilor şi a voluntarilor SMURD suceveni, a fost ridicat un cort încălzit care să deservească aceste persoane, prin oferirea de apă şi alimente puse la dispoziţie de reprezentanţii societăţii civile. De asemenea, au fost operaţionalizate şi alte corturi de aşteptare, de unde cetăţenii vor fi preluaţi şi transportaţi la destinaţii, în mod organizat. Nu în ultimul rând, la nivelul zonei de frontieră, a fost operaţionalizat un Punct de Comandă Mobil.

Vezi mai multe imagini aici

De asemenea, în scopul optimizării acţiunii de sprijin derulate în judeţul Suceava, IGSU a dispus dislocarea modulelor mobile din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Neamţ, astfel ca la nevoie acestea să poată fi instalate şi să acopere nevoile existente la momentul respectiv.

Astăzi, în judetul Botoşani, două corturi aparţinând inspectoratului pentru situaţii de urgenţă au fost montate în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut şi Stânca. Acestea vor fi folosite, la nevoie, de reprezentanţii societăţii civile care doresc să sprijine cetăţenii, sosiţi din Ucraina, cu apă şi alimente. Corturile sunt dotate cu mese şi scaune, iar persoanele care tranzitează punctele de trecere a frontierei beneficiază de suport, primesc cazare şi hrană.

În prezent, este în curs de operaţionalizare o altă tabară mobilă în Sighetul Marmaţiei, din judeţul Maramureş, în vederea oferirii suportului de bază persoanelor care au nevoie de sprijin în zona respectivă.

În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar autorităţilor locale implicate în gestionarea acestei situaţii, prin punerea la dispoziţie a rezervei de personal şi a mijloacelor tehnice necesare, conform competenţelor.

Asigurăm populaţia că pompierii salvatori sunt şi rămân la datorie şi vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuţiilor specifice zonei de competenţă şi responsabilitate.

Informaţii background

Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spaţiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp.

Completul poate asigura condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit, europubele şi plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum şi o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistraţi, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte judeţe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unităţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri