anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

O ţară tristă, cu nasul în batistă

GALERIE
Patratel VINERI, 16 februarie 2018 - 1Patratel VINERI, 16 februarie 2018 - 2
 • Patratel VINERI, 16 februarie 2018 - 1
 • Patratel VINERI, 16 februarie 2018 - 2
- +

* A trecut Valentine's Day, după cum ştiţi, o zi a iubirii, în care mulţi îndrăgostiţi s-au pupat de zor cu îndrăgostitele lor. Puparea asta extinsă s-a produs pe un fond format din viroze şi gripe; evident că viruşii au profitat la maximum de Valentine's Day, la fel ca vânzătorii de cadouri pentru doamne, aşa că molima s-a extins, iar în batistele care ştergeau, miercuri, lacrimi de iubire, astăzi îşi suflă nasul îndrăgostiţii. Informaţii despre viroze, în cele ce urmează:

* Mai mulţi localnici din Consumatori au fost, ieri, la dispensar, să-şi facă analize şi să afle de ce suferă. Cu toţii au plecat acasă uşuraţi şi fericiţi şi chiar s-au oprit pe drum la bufet, să bea de bucurie, după ce au aflat că n-au viroză, ci doar o banală ciroză.

* Un cercetător care studia la microscop evoluţia unor viruşi de gripă a ţipat şi a căzut pe spate cu scaunul. După câteva ore, când şi-a venit în fire, a spus că viruşii de pe lamelă s-au unit şi au scris cu trupurile lor "Am venit în pace, pământenilor! Duceţi-ne la conducătorul vostru!". Cercetătorul vrea să trimită lamela lui Liviu Dragnea.

* În fiecare dimineaţă se semnalează cazuri de viroză pe raza localităţii Mahmuri, toţi bolnavii prezentând aceleaşi simptome: ochi roşii, dureri de cap, greaţă, senzaţie de slăbiciune generală, genunchi moi, dureri musculare etc. În fiecare seară, acestea se reduc în intensitate, în urma unui tratament naturist cunoscut şi sub numele de "cui pe cui", dar reapar a doua zi, la trezire. "Cazul Mahmuri", cum e cunoscut în literatura de specialitate, a stârnit interesul întregii lumi medicale.

* Informaţia că alcoolul dezinfectează a fost primită cu un deosebit entuziasm de toţi localnicii din Chercheliţi; pe fondul ştirilor tot mai alarmante despre viroze şi gripă, ei au decis, toţi ca un singur om, că ar fi mult mai indicat să previi decât să vindeci, aşa că, de marţi încoace, se dezinfectează fără pauză. Patronul bufetului declară că deja s-au dezinfectat în contul alocaţiilor de pe octombrie.

* Fiindcă a primit chenzina, şi domnul Aristotel Căciulă s-a dezinfectat preventiv, la o bombă de lângă serviciu, împreună cu colegii săi; a ajuns acasă după ora unu şi i-a spus soţiei Tatiana, care îl aştepta destul de nervoasă, "D'agă, bucu'ă-te, n-ai cum să te mo'ipseşti de la mine, ca'e m-am dezinfectat!". Deşi a fost prevăzător, Aristotel se află în acest moment la spital; nu are viroză ori gripă, ci capul spart cu o vază.

* De la micuţul Antonel Maimuţă dintr-a IV-a B s-au molipsit toţi elevii Şcolii Generale "Lăcustă Vodă", însă ei continuă să vină la ore, să nu rămână în urmă cu materia şi să nu piardă laptele şi, mai ales, cornuleţele prin care părinţii lor strecoară spirtul. Fiindcă aceiaşi părinţi le-au băut deja banii de batiste, deplasarea pe holurile şcolii a devenit o adevărată aventură, gresia de pe jos fiind mai lunecoasă ca un gheţuş. Vom reveni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

Mihai CHIPER

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

A funcţionat vreodată Poarta Focşanilor conform raţiunii de securitate atribuite, aceea de apărare împotriva Rusiei? Nu!

opinii

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Gabriel MURSA

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Trăia o viaţă deşartă, anostă, lipsită de sens, o viaţă fără viaţă, cum ar spune O. Wilde. Îşi ducea traiul în singurătate, într-un trup părăsit de suflet, complet gol pe dinăuntru şi ros de rugina indiferenţei. Totul, inclusiv mângâierea blajină a soarelui de dimineaţă, îl apăsa ca o povară insuportabilă, iar înşiruirea monotonă a zilelor i se părea vânare de vânt, la fel ca Ecclesiastului, fiul regelui David. 

pulspulspuls

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.