O treime dintre şomerii ieşeni înregistraţi la ANOFM au doar studii gimnaziale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O treime dintre şomerii ieşeni înregistraţi la ANOFM au doar studii gimnaziale

GALERIE
someri
  • someri
- +

Ieşenii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul anului 2020 în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Mai exact, în judeţul Iaşi figurau 9.356 de şomeri la data de 31 decembrie 2020, din rândul cărora 2.944 sunt absolvenţi de gimnaziu, potrivit celor mai recente statistici publicate de ANOFM,  consultate de „Ziarul de Iaşi”. 

 

Sunt urmaţi de ieşenii care au absolvit şcoala profesională de arte şi meserii, 2.380 fiind fără un loc de muncă la sfârşitul anului 2020. Tot după nivelul de instruire şi raportat la aceeaşi perioadă, numărul şomerilor din judeţul Iaşi cu studii primare/fără studii a fost de 2.355. Din rândul absolvenţilor de învăţământ liceal şi învăţământ universitar existau 1.061, respectiv 530 de şomeri. La polul opus se află cei cu studii postliceale, fiind înregistraţi din această categorie în evidenţele ANOFM un număr de 86 de şomeri. 

La sfârşitul lunii decembrie 2020, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Iaşi a fost de 3,15%, sub rata de 3,38% înregistrată la nivel naţional în aceeaşi perioadă. Din numărul total al şomerilor, doar 2.084 primeau indemnizaţie de şomaj, în timp ce 7.272 figurau ca şomeri neindemnizaţi.  Până pe data de 27 ianuarie 2021, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi „pune la bătaie” 415 locuri de muncă - 325 de posturi pentru persoanele cu studii medii, iar 90 pentru cei cu studii superioare. Sunt listate 198 de locuri de muncă în sectorul construcţiilor, în domeniul serviciilor – 119,  industrie – 46, confecţii – 26, sănătate şi asistenţă socială – 25, iar în agricultură/silvicultură - 1.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.