O unitate mobilă cu paturi ATI va fi pusă în funcţiune la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O unitate mobilă cu paturi ATI va fi pusă în funcţiune la Iași

GALERIE
unitate mobila
  • unitate mobila
- +

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă adusă săptămâna trecută de la Botoşani la Iaşi va putea dată în folosinţă în curând. A fost contectată la utiliăţi – apă caldă, apă rece, canalizare, curent electric, fiind demarate şi lucrările pentru montarea celor trei stocatoare de oxigen.

„Unitatea va fi alimentată cu trei stocatoare de capacitate 1.000 litri, amplasamentul lor este finalizat în proporţie de 95%. Luni (n.red.- astăzi) se va începe montarea sistemului de ţevi care alimentează unitatea mobilă cu oxigen de la stocatoare, stâlpii de susţinere ai sistemului au fost montaţi. Echipa medicală este pregatită şi a început igenizarea şi dezinfecţia unităţii mobile. Aşa cum am promis, lucrările s-au desfăşurat şi se desfăşoară într-un ritm alert, susţinut. În alte locuri operaţionalizarea a durat două luni de zile“, a explicat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi ai unităţii medicale speră ca pacienţii să poată fi trataţi încă de săptămâna viitoare în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, dar mai sunt o serie de paşi de făcut. După finalizarea integrală a lucrărilor de instalare, DSP trebuie să vină în inspecţie pentru a da o autorizaţie sanitară de funcţionare. În funcţie de evaluarea direcţiei, se va putea decide dacă spitalul va putea folosi integral toate cele 12 paturi existente în unitatea mobilă sau dacă va fi limitat numărul acestora.

„Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost adusă în curtea Spitalului de Boli Infecţioase, s-a turnat platforma pentru stocatoarele de oxigen, s-au montat stâlpii pe care să fie adusă ţeava ce duce oxigenul spre unitatea de terapie intensivă mobilă şi sperăm ca până miercuri să o punem în funcţiune“, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

A fost nevoie ca aceată unitate a ISU Iaşi să fie adusă înapoi de la Botoşani, după ce a fost deplasată acolo în noiembrie, fiindcă Spitalul modular de la Leţcani stă închis de la începutul anului. EURONEST trebuie să remedieze cele 31 de probleme depistate de corpul de control al ministrului Sănătăţii, dar nu este clar încă dacă acest lucru s-a întâmplat deja. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi lasă de înţeles că tot ministerul trebuie să vină să facă o evaluare a unităţii medicale înainte ca aceasta să fie redeschisă.

„În momentul în care Ministerul Sănătăţii va da o rezoluţie vizavi de îndeplinirea acestor neconformităţi putem să luăm în calcul reluarea activităţii medicale. Accentuez faptul că sarcina Spitalului de Boli Infecţioase este doar îngrijirea pacientului, partea medicală, tehnică, aparţine proprietarului, şi anume EURONEST“, a explicat dr. Florin Roşu.

VEDEȚI AICI ȘI: Cât de mult contează numărul anticorpilor după vaccinarea anti COVID-19? Explicații detaliate

VEDEȚI AICI ȘI: Presiune uriașă. Bolnavii intubaţi la Urgenţe aşteaptă un loc liber în spitalele COVID

VEDEȚI AICI ȘI: Vin mai puţine vaccinuri la Iaşi, dar ritmul de vaccinare rămâne constant

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.