O universitate din Iaşi, al treilea an la rând în clasamentul internaţional Times Higher Education
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

O universitate din Iaşi, al treilea an la rând în clasamentul internaţional Times Higher Education

GALERIE
UMF Iasi
  • UMF Iasi
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ se plasează pe poziţia 601^ în cea mai recentă ierarhie universitară internaţională elaborată de revista britanică „The Times Higher Education”: World University Rankings 2021 by subject, la categoria Clinical and Health, unde au intrat 856 universităţi din întreaga lume faţă de 775 câte au fost anul trecut. 

Aceeaşi poziţie o ocupă şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş. ”Prezenţa noastră constantă în cele mai importante clasamente universitare internaţionale este rezultatul eforturilor pe care cadrele didactice şi studenţii le-au depus şi le depun în activitatea didactică şi de cercetare. Este o muncă de echipă şi le mulţumesc tuturor colegilor că şi-au asumat în totalitatea misiunea Universităţii noastre de a atinge excelenţa în educaţie şi cercetare”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. T

opul utilizează aceiaşi 13 indicatori de performanţă folosiţi şi în clasamentul general THE World University Rankings, fiind analizate activităţile de predare, de cercetare, transferul de cunoştinţe şi perspectivele internaţionale. Cu toate acestea, metodologia generală este recalibrată cu atenţie pentru fiecare subiect, ponderile fiind modificate pentru a se potrivi domeniilor individuale. Indicatorii de performanţă pentru categoria Clinical and Health sunt grupaţi în cinci domenii: Predare (mediul de învăţare) - 27,5%; Cercetare (volum, venit şi reputaţie) - 27,5%; Citări (influenţa cercetării) - 35%%; Perspective internaţionale (personal, studenţi şi cercetare) - 7,5% şi Venituri din industrie (transfer de cunoştinţe) - 2,5%. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.