O universitate din Iaşi, al treilea an la rând în clasamentul internaţional Times Higher Education
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

O universitate din Iaşi, al treilea an la rând în clasamentul internaţional Times Higher Education

GALERIE
UMF Iasi
  • UMF Iasi
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ se plasează pe poziţia 601^ în cea mai recentă ierarhie universitară internaţională elaborată de revista britanică „The Times Higher Education”: World University Rankings 2021 by subject, la categoria Clinical and Health, unde au intrat 856 universităţi din întreaga lume faţă de 775 câte au fost anul trecut. 

Aceeaşi poziţie o ocupă şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş. ”Prezenţa noastră constantă în cele mai importante clasamente universitare internaţionale este rezultatul eforturilor pe care cadrele didactice şi studenţii le-au depus şi le depun în activitatea didactică şi de cercetare. Este o muncă de echipă şi le mulţumesc tuturor colegilor că şi-au asumat în totalitatea misiunea Universităţii noastre de a atinge excelenţa în educaţie şi cercetare”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. T

opul utilizează aceiaşi 13 indicatori de performanţă folosiţi şi în clasamentul general THE World University Rankings, fiind analizate activităţile de predare, de cercetare, transferul de cunoştinţe şi perspectivele internaţionale. Cu toate acestea, metodologia generală este recalibrată cu atenţie pentru fiecare subiect, ponderile fiind modificate pentru a se potrivi domeniilor individuale. Indicatorii de performanţă pentru categoria Clinical and Health sunt grupaţi în cinci domenii: Predare (mediul de învăţare) - 27,5%; Cercetare (volum, venit şi reputaţie) - 27,5%; Citări (influenţa cercetării) - 35%%; Perspective internaţionale (personal, studenţi şi cercetare) - 7,5% şi Venituri din industrie (transfer de cunoştinţe) - 2,5%. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.