anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

O veste bună şi pentru şoferii ieşeni în drum spre București: iată traseul unei noi centuri ocolitoare

GALERIE
sosea ocolitoare, vaslui
 • sosea ocolitoare, vaslui
- +

Unul din cele mai așteptate obiective de trafic din municipiul reședință de județ se pregătește să prindă contur, în așa fel încât să nu mai afecteze zonele populate din oraș. Șoseaua ocolitoare a Vasluiului va scoate traficul greu din municipiu, valoarea investiției ridicându-se la 600 de milioane de lei. După ce în luna septembrie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului, zilele trecute a fost stabilit și traseul.

Cel care a făcut anunțul este George Veziteu, avocat în Baroul București și fiul consilierului județean, Gheorghe Veziteu. “Varianta se desprinde din drumul național 24 (Iași-Vaslui), printr-un sens giratoriu ce se va amenaja pe segmentul Moara Grecilor – Satu Nou, coboară spre sud pe malul drept al râului Vaslui, ocolind suburbia Moara Grecilor pe la est. Supratraversează strada Hușului printr-un pasaj cu trei deschideri, în zona bâlciului.

Continuă apoi spre sud, de-a lungul văii Vasluiului, și se intersectează cu strada Ștefan cel Mare lângă podul de la Cuvas, unde se va amenaja un sens giratoriu. Continuă apoi spre vest, supratraversând calea ferată București-Iași, strada Podul Înalt și râul Bârlad printr-un pod lung de 12 deschideri (877 m), îndreptându-se ulterior spre nord, pe la baza dealului Chițoc, prin vestul CET Vaslui, după care supratraversează strada Ceramicii (drumul către Zona Industrială) printr-o pasarelă de 133 m.

Traversează apoi râul Racova, înainte de vărsarea acestuia în Bârlad, după care se amenajează un sens giratoriu din care se va desprinde, câtre stânga, un drum nou de legătură cu Zona Industrială, în lungime de 900 m, care se va descărca tot printr-un sens giratoriu în strada Metalurgiei – DN 2F – ieșirea spre Bacău. Varianta ocolitoare continuă mai departe spre nord, traversează din noul râul Bârlad, în vestul orașului, punct în care se va construi o parcare pentru camioane și autoturisme, pe ambele sensuri ale centurii, dotată cu grup sanitar, platforme containere ecologice, platformă cântărire.

Mai departe, varianta intersectează printr-un sens giratoriu drumul care vine dinspre Brodoc și Rediu, la vest de actuala trecere la nivel cu calea ferată din zona Dixman.  Își continuă traseul spre nord, pe șesul Bârladului, supratraversând calea ferată spre Iași printr-un po de Cișmeaua Moldovencei.  Varianta va avea o lungime de 18 km și va costa 600 de milioane de lei. Va avea profil de drum național, d de 280 m, după care se îndreaptă către drumul Vaslui – Roman, unde se finalizează printr-un sens giratoriu, la nordcu o bandă pe sens și acostament lărgit de 1,5 m.

În luna septembrie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici. Urmează promovarea unei hotărâri de guvern de expropriere și apoi scoterea la licitație și desemnarea constructorului.  Finanţarea se realizează din fonduri UE nerambursabile.”

Sursa: vremeanoua

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.