anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Pierderile fondurilor de pensii s-au înjumătăţit

O veste care priveste milioane de romani

GALERIE
agent-pensii
 • agent-pensii
- +

 Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au încheiat anul 2012 cu un rezultat cumulativ negativ de 15,2 milioane de lei, în scădere cu 45,1% faţă de anul precedent, potrivit datelor administratorilor. Pe Pilonul II activează opt societăţi care administrează câte un fond de pensii private obligatorii.

 

 Potrivit datelor publicate, ING Pensii a raportat cel mai ridicat profit în 2012, care a atins 16,4 milioane de lei, de la 11,4 milioane de lei în urmă cu un an. Pe locul doi s-a plasat Allianz-ţiriac, cu un câştig de 13,2 milioane de lei, în creştere de aproape patru ori faţă 2011, urmat de Generali, care a trecut pe profit - 3,2 milioane de lei şi Alico Pensii - 1,8 milioane de lei, de la 270.968 lei în 2011. Ceilalţi patru administratori s-au menţinut pe minus, cele mai mari pierderi fiind consemnate de BCR Pensii - 38,8 milioane de lei (în creştere cu 27,1 faţă de 2011), Eureko Pensii - 8,8 milioane de lei (în uşoară scădere faţă de anul precedent) şi BRD Pensii - 1,5 milioane de lei, de la 2 milioane de lei în 2011. În cazul Aegon Pensii, pierderile au crescut cu 16,7%, la 640.061 lei. Pe de altă parte, toate cele opt fonduri de pe Pilonul II au obţinut profit, câştigul net cumulat fiind de 719,5 milioane de lei, de peste cinci ori mai ridicat faţă de 2011, când a atins 142,9 milioane de lei. Primele trei poziţii în clasamentul fondurilor cu profitul cel mai ridicat au fost ocupate de ING (administrat de ING Pensii) - 292,5 milioane de lei (comparativ cu 35,72 milioane de lei în 2011), AZT Viitorul Tău (Allianz-ţiriac Pensii) - 178,2 milioane de lei, rezultat în creştere cu 259,4% faţă de 2011 şi Aripi (Generali Pensii) - 67,7 milioane de lei (de la 15,66 milioane de lei în urmă cu un an).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.