O veste care priveste milioane de romani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Pierderile fondurilor de pensii s-au înjumătăţit

O veste care priveste milioane de romani

GALERIE
agent-pensii
  • agent-pensii
- +

 Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au încheiat anul 2012 cu un rezultat cumulativ negativ de 15,2 milioane de lei, în scădere cu 45,1% faţă de anul precedent, potrivit datelor administratorilor. Pe Pilonul II activează opt societăţi care administrează câte un fond de pensii private obligatorii.

 

 Potrivit datelor publicate, ING Pensii a raportat cel mai ridicat profit în 2012, care a atins 16,4 milioane de lei, de la 11,4 milioane de lei în urmă cu un an. Pe locul doi s-a plasat Allianz-ţiriac, cu un câştig de 13,2 milioane de lei, în creştere de aproape patru ori faţă 2011, urmat de Generali, care a trecut pe profit - 3,2 milioane de lei şi Alico Pensii - 1,8 milioane de lei, de la 270.968 lei în 2011. Ceilalţi patru administratori s-au menţinut pe minus, cele mai mari pierderi fiind consemnate de BCR Pensii - 38,8 milioane de lei (în creştere cu 27,1 faţă de 2011), Eureko Pensii - 8,8 milioane de lei (în uşoară scădere faţă de anul precedent) şi BRD Pensii - 1,5 milioane de lei, de la 2 milioane de lei în 2011. În cazul Aegon Pensii, pierderile au crescut cu 16,7%, la 640.061 lei. Pe de altă parte, toate cele opt fonduri de pe Pilonul II au obţinut profit, câştigul net cumulat fiind de 719,5 milioane de lei, de peste cinci ori mai ridicat faţă de 2011, când a atins 142,9 milioane de lei. Primele trei poziţii în clasamentul fondurilor cu profitul cel mai ridicat au fost ocupate de ING (administrat de ING Pensii) - 292,5 milioane de lei (comparativ cu 35,72 milioane de lei în 2011), AZT Viitorul Tău (Allianz-ţiriac Pensii) - 178,2 milioane de lei, rezultat în creştere cu 259,4% faţă de 2011 şi Aripi (Generali Pensii) - 67,7 milioane de lei (de la 15,66 milioane de lei în urmă cu un an).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.