anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

O zbenghiuială într-o cambuză îi face zile fripte lui Peni Hill. Iacătă cum!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Văleleu, dragilor, veşti tare triste pentru unii din târg avem pe astăzi, veşti despre zona de interes a lui Peni Hill, cel care are deja două dosare la activ şi care, din cauza zbenghiuielilor în călduri ale altora, s-ar putea să se mai trezească cu o belea mare pe cap la care chiar că nu se gândea nimeni. 

Dar, mai concret despre ce-ar fi vorba? Haideţi să o luăm mai metodic, ca să nu ne scape vreun amănunt. Căci, zice-se, aicea toate-s importante. Aşadar, cetiţi în rândurile de mai jos!

Scena 1, Tablou 1

Vă mai amintiţi de descinderea unei echipe de anchetatori ai DNA, prin toamnă, atât la Cejeul lui Paralexe cât şi la şcoala popolară din subordinea acestuia, condusă de Vlăduţ Moşu? Ei bine, nu ne interesează acum pe moment ce căutau atunci anchetatorii, zice-se că ceva cu angajări pe ochi frumoşi, ci am vrea să vă spunem altceva astăzi, legat de acea descindere.

Zice-se că, pe lângă cele două percheziţii, procurorii au poposit şi la un apartament cochet într-un complex de lux din zona Tudor, undeva prin spatele Lidl&Kaufland, acolo unde locuieşte cu chirie Moşul nostru de mai sus. Iar de aicea, zice-se, s-a plecat cu ceva sacoşe pline cu obiecte ridicate, printre care electronice cu memorii şi altele. Dar nici asta nu e aşa de haios, ci mai degrabă peste cine au dat acolo anchetatorii, când au bătut la uşă şi au strigat că, dacă nu li se deschide, sparg broasca. Haideţi aşadar să trecem la tabloul următor!

Scena 1, Tablou 2

Ei bine, aicea anchetatorii aveau să aibă parte de una bucată surpriză babană de babană, când au văzut cine le-a deschis uşa. Nu, nici pe departe, nu era Vlăduţ Moşu, ci un personagiu aparent fără nicio legătură, aflat acolo cu gagica la un separeu intim. Este vorba de un important biznisman din târg, patron al unei şi mai importante şi cunoscute firme, un personagiu foarte bun şi foarte vechi amic cu Peni Hill al nostru de mai sus.

Fireşte, anchetatorii nu aveau treabă nici cu el şi nici cu gagica: i-au dat pe amândoi la o parte, au intrat, au luat tot ce era la vedere şi aveau scris în fişă că trebuie ridicat, după care şi-au cerut scuze de deranj, au comandat să se continuie activitatea şi au plecat. Numai că, printre chestiunile ce trebuiau ridicate, a fost cică şi telefoanele mobile din cameră, şi oricât a zis biznismanul nostru că ăla e telefonul lui, că aia şi ailaltă, că anchetatorii l-au ridicat şi sigilat fără nicio remuşcare, că aşa aveau scris: tot ce este în cameră, nu contează al cui e. Toate bune şi frumoase, mai departe? Ei, aş: da’ de unde: ia’n cetiţi mai departe!

Scena 2, Tablou 1

Vă daţi seama că, de atunci, biznismanul nostru amic de bisnisuri grele cu Peni nu mai mare somn noaptea, când ştie că atâtea convorbiri naşpa sunt acum la DNA, pe un raft? Aşa că, poftim: somn uşor!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.