O zi cu senatorul tău! Acțiune în premieră realizată de un parlamentar ieșean, în acest an! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Comunicat de presă

O zi cu senatorul tău! Acțiune în premieră realizată de un parlamentar ieșean, în acest an! (P)

GALERIE
vizita parlament popa (2)vizita parlament popa (3)vizita parlament popa (1)
 • vizita parlament popa (2)
 • vizita parlament popa (3)
 • vizita parlament popa (1)
- +

Tinerii social-democrați ieșeni au petrecut, ieri, o zi la Parlamentul României alături de senatorul Maricel Popa. Pe parcursul vizitei, grupul de tineri a fost primit și de senatorul social-democrat Lucian Romașcanu care le-a oferit informații despre modul de funcționare a Senatului, procesul de vot și reprezentare, rolul parlamentarilor și procesul legislativ.

De asemenea, s-au purtat discuții și despre specificul activității parlamentare, dar și despre rolul și necesitatea implicării tinerilor în activitatea politică și administrativă.

Am apreciat interesul manifestat de tineri pentru a cunoaște cât mai multe detalii despre activitatea parlamentară. Sunt convins că a fost un bun prilej pentru ei de a se familiariza cu modul de funcționare al Parlamentului României, unde, cu siguranță, o parte dintre ei se vor regăsi în viitor, ținând cont de reforma pe care am început-o în PSD Iași în care principala strategie privește susținerea și promovarea tinerilor. Mă bucur că alături de noi a fost și noul lider al TSD Iași, consilierul municipal Bogdan Crucianu căruia i-am transmis așteptările mele cu privire la activitatea tineretului social-democrat de la Iași” a punctat Maricel Popa, șeful social-democraților ieșeni.

La rândul său, Bogdan Crucianu, noul lider al TSD Iași a apreciat inițiativa senatorului Maricel Popa și consideră că astfel de întâlniri sunt benefice pentru evoluția profesională a tinerilor.

Echipa TSDIași a mers în Parlamentul României, unde a fost întâmpinată de social-democrații care îi reprezintă pe români în Camera Deputaților și în Senat. Este foarte important ca tinerii implicați în politică să fie susținuți de cei care au deja experiență administrativă, locală și națională, aceștia fiind un exemplu pentru cei care astăzi sunt în etapa de formare. Mai mult, astfel de întâlniri și vizite în instituțiile de stat, îi ajută pe tineri să prindă curaj pentru a-și spune punctele de vedere în ceea ce privește bunul mers al societății în ansamblu, învățând să-și argumenteze opiniile și, cel mai important, le arată aprecierea noastră și faptul că ne punem cu toții încrederea în ei!” a precizat Bogdan Crucianu, liderul tinerilor social-democrați ieșeni.

Seria de întâlniri și vizite la Parlamentul României va continua, săptămâna viitoare urmând să ajungă la București tineri din comunitățile rurale din județul Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Cum să te prezinți corect la ANAF

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.