Oamenii de afaceri vor stimulente suplimentare în IT&C
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Oamenii de afaceri vor stimulente suplimentare în IT&C

GALERIE
PROGRAMATORI
  • PROGRAMATORI
- +

Oamenii de afaceri şi investitorii străini solicită Ministerului de Finanţe menţinerea cotei unice de impozitare pentru companii şi persoane fizice, reducerea cotelor de contribuţii sociale, extinderea stimulentelor fiscale din domeniul IT&C şi reducerea impozitelor pe clădiri.

 “În contextul proiectului de rescriere a Codului Fiscal, Camera de Comerţ Americană în Romania (AmCham Romania) şi Consiliul Investitorilor Străini (FIC) au sprijinit iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice, formulând, pe baza expertizei de specialitate a membrilor, o serie de propuneri concrete în direcţia modernizării legislaţiei fiscale”, se arată într-un comunicat al AmCham. Mediul de afaceri a identificat şapte priorităţi strategice care trebuie incluse în legislaţia fiscală, printre care menţinerea cotei unice de impozitare, de 16%, pentru companii şi persoane fizice, relaxarea sistemului de contribuţii pentru asigurările sociale, prin reducerea cotelor de CAS şi extinderea plafonării bazei de calcul a acestora. Totodată, trebuie creat un mecanism fiscal corelat în privinţa impozitului pe profit, impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări sociale. Afaceriştii mai vor reformarea Fiscului, care să asigure contribuabililor o asistenţă “eficientă, consistentă, consecventă şi promptă”, dezvoltarea unei legislaţii moderne privind holdingurile, care să contribuie la creşterea atractivităţii României pentru investitori, precum şi dezvoltarea unui cadru legislativ modern care să permită consolidarea rezultatelor societăţilor comerciale române din acelaşi grup la calculul impozitului pe profit. De asemenea, legislaţia fiscală trebuie modernizată, simplificată şi corelată pentru a se reduce barierele birocratice şi a se elimina neconcordanţele legislative.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.