anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Oamenii lui Rancea dispar din schemă. Care este situația la Opera din Iași

GALERIE
opera iasi
 • opera iasi
- +

Demisii la Opera Naţională Română Iaşi.

Amalia Mândruţiu, coordonatorul Serviciului Corp Balet, şi dirijorul Ciprian Teodoraşcu au renunţat la contractele încheiate cu instituţia amintită încă din perioada în care manageriatul îl asigura Beatrice Rancea, cea care se află acum sub control judiciar fiind implicată într-un dosar de corupţie cu un prejudiciu de 5 milioane de lei adus ONRI.

„Da, într-adevăr, cele două persoane şi-au înaintat demisia în perioada Sărbătorilor Pascale, motivele fiind oarecum personale. În primul caz, cel al coordonatorului Corpului de Balet, urmează să găsim o soluţie. În cel de-al doilea caz, s-au găsit soluţii până în prezent“, a declarat Daniel Şandru, managerul interimar ONRI.

Amalia Mândruţiu a fost una dintre vocile susţinătoare a fostului manager Beatrice Rancea. Tot ea ar fi avut nu mai puţin de trei contracte încheiate cu instituţia de cultură, pe diferite posturi, cea principală fiind de coordonator Secţie Corp Balet. Surse din ONRI au declarat că prim-balerina Amalia Mândruţiu avea încheiate trei contracte cu ONRI. La fel şi maestrul Ciprian Teodoraşcu, care avea două contracte de muncă pe durată nedeterminată atât cu ONRI cât şi cu Opera Naţională Bucureşti, de unde plecase ca titular. De altfel, cel puţin numele lui Ciprian Teodoraşcu este amintit şi în dosarul DIICOT de la ONRI, în acuzaţia de instituire a unui grup infracţional organizat.

Surpriza este însă că, potrivit deciziei magistraţilor, Iulia Solomon, mâna dreaptă a managerului Beatrice Rancea, va reveni de astăzi la ONRI. Aceasta avea trei contracte, respectiv pentru poziţiile de şef serviciu organizare spectacole, relaţii publice şi marketing. Conducând trei servicii în interiorul instituţiei, Iulia Solomon, prin regulamentul intern emis sub conducerea lui Beatrice Rancea, ar trebui să revină în cele trei posturi deţinute şi remunerate. În plus, Iuliei Solomon îi este asigurat un loc în Cosiliul de Administraţie al instituţiei.

„Aici, am primit derogare de la Ministerul Culturiii pentru a putea suspenda această funcţie a doamnei Solomon în ONRI, dat fiind faptul că este direct implicată într-un dosar de corupţie, în care, desigur, există prezumţia de nevinovăţie. Deci doamna Solomon, pe perioada anchetei judiciare, nu va putea face parte din Consiliul de Administraţie al ONRI. Spun derogare de la minister, pentru că mandatul meu este limitat ca şi manager interimar. Eu însă nu vreau decât ca toate lucrurile din Operă să intre în legalitate, iar actul artistic să se desfăşoare normal“, a declarat Daniel Şandru.

De sub control judiciar a scăpat şi Mădălina Ioana Minculescu, altă persoană apropiată lui Beatrice Rancea şi fiica vitregă a lui Cristian Minculescu, fostul solist al trupei Iris. Aceasta, deşi este inculpată cot la cot cu Beatrice Rancea în acelaşi dosar de corupţie, ar trebui să ocupe o jumătate de normă de asistent regie începând de astăzi. Şi atât. Restul contractelor Mădălinei Minculescu cu ONRI fiind „suspendate“ cel puţin deocamdată. Asupra Mădălinei Minculescu se ridică alte suspiciuni legate de absolvirea studiilor şi a veridicităţii actelor depuse la dosarul de angajare.

În acelaşi timp, prim solistul Corpului de Balet, Vlad Mărculescu, cel care a fost dat afară din ONRI de Beatrice Rancea în urmă cu câteva luni, va putea reveni cu siguranţă pe scenă şi cu contract pe perioadă nedeterminată.

„Pentru Vlad Mărculescu am găsit soluţia de a fi repus în drepturi, de a avea un contract şi de a reveni pe scenă. Dincolo de prestaţia sa impecabilă ca artist, a câştigat un proces în instanţă. În calitate de manager interimar, nu pot face nimic pentru a recupera vreun ban de la cei pe care instanţa i-a găsit vinovaţi în cazul lui Vlad Mărculescu pentru că, în cazul meu, este vorba de un mandat limitat pentru 60 de zile şi nu pot face acest lucru“, a adăugat Daniel Şandru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.