Oamenii lui Rancea dispar din schemă. Care este situația la Opera din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Oamenii lui Rancea dispar din schemă. Care este situația la Opera din Iași

GALERIE
opera iasi
  • opera iasi
- +

Demisii la Opera Naţională Română Iaşi.

Amalia Mândruţiu, coordonatorul Serviciului Corp Balet, şi dirijorul Ciprian Teodoraşcu au renunţat la contractele încheiate cu instituţia amintită încă din perioada în care manageriatul îl asigura Beatrice Rancea, cea care se află acum sub control judiciar fiind implicată într-un dosar de corupţie cu un prejudiciu de 5 milioane de lei adus ONRI.

„Da, într-adevăr, cele două persoane şi-au înaintat demisia în perioada Sărbătorilor Pascale, motivele fiind oarecum personale. În primul caz, cel al coordonatorului Corpului de Balet, urmează să găsim o soluţie. În cel de-al doilea caz, s-au găsit soluţii până în prezent“, a declarat Daniel Şandru, managerul interimar ONRI.

Amalia Mândruţiu a fost una dintre vocile susţinătoare a fostului manager Beatrice Rancea. Tot ea ar fi avut nu mai puţin de trei contracte încheiate cu instituţia de cultură, pe diferite posturi, cea principală fiind de coordonator Secţie Corp Balet. Surse din ONRI au declarat că prim-balerina Amalia Mândruţiu avea încheiate trei contracte cu ONRI. La fel şi maestrul Ciprian Teodoraşcu, care avea două contracte de muncă pe durată nedeterminată atât cu ONRI cât şi cu Opera Naţională Bucureşti, de unde plecase ca titular. De altfel, cel puţin numele lui Ciprian Teodoraşcu este amintit şi în dosarul DIICOT de la ONRI, în acuzaţia de instituire a unui grup infracţional organizat.

Surpriza este însă că, potrivit deciziei magistraţilor, Iulia Solomon, mâna dreaptă a managerului Beatrice Rancea, va reveni de astăzi la ONRI. Aceasta avea trei contracte, respectiv pentru poziţiile de şef serviciu organizare spectacole, relaţii publice şi marketing. Conducând trei servicii în interiorul instituţiei, Iulia Solomon, prin regulamentul intern emis sub conducerea lui Beatrice Rancea, ar trebui să revină în cele trei posturi deţinute şi remunerate. În plus, Iuliei Solomon îi este asigurat un loc în Cosiliul de Administraţie al instituţiei.

„Aici, am primit derogare de la Ministerul Culturiii pentru a putea suspenda această funcţie a doamnei Solomon în ONRI, dat fiind faptul că este direct implicată într-un dosar de corupţie, în care, desigur, există prezumţia de nevinovăţie. Deci doamna Solomon, pe perioada anchetei judiciare, nu va putea face parte din Consiliul de Administraţie al ONRI. Spun derogare de la minister, pentru că mandatul meu este limitat ca şi manager interimar. Eu însă nu vreau decât ca toate lucrurile din Operă să intre în legalitate, iar actul artistic să se desfăşoare normal“, a declarat Daniel Şandru.

De sub control judiciar a scăpat şi Mădălina Ioana Minculescu, altă persoană apropiată lui Beatrice Rancea şi fiica vitregă a lui Cristian Minculescu, fostul solist al trupei Iris. Aceasta, deşi este inculpată cot la cot cu Beatrice Rancea în acelaşi dosar de corupţie, ar trebui să ocupe o jumătate de normă de asistent regie începând de astăzi. Şi atât. Restul contractelor Mădălinei Minculescu cu ONRI fiind „suspendate“ cel puţin deocamdată. Asupra Mădălinei Minculescu se ridică alte suspiciuni legate de absolvirea studiilor şi a veridicităţii actelor depuse la dosarul de angajare.

În acelaşi timp, prim solistul Corpului de Balet, Vlad Mărculescu, cel care a fost dat afară din ONRI de Beatrice Rancea în urmă cu câteva luni, va putea reveni cu siguranţă pe scenă şi cu contract pe perioadă nedeterminată.

„Pentru Vlad Mărculescu am găsit soluţia de a fi repus în drepturi, de a avea un contract şi de a reveni pe scenă. Dincolo de prestaţia sa impecabilă ca artist, a câştigat un proces în instanţă. În calitate de manager interimar, nu pot face nimic pentru a recupera vreun ban de la cei pe care instanţa i-a găsit vinovaţi în cazul lui Vlad Mărculescu pentru că, în cazul meu, este vorba de un mandat limitat pentru 60 de zile şi nu pot face acest lucru“, a adăugat Daniel Şandru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.