Oamenii lui Rancea dispar din schemă. Care este situația la Opera din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Oamenii lui Rancea dispar din schemă. Care este situația la Opera din Iași

GALERIE
opera iasi
  • opera iasi
- +

Demisii la Opera Naţională Română Iaşi.

Amalia Mândruţiu, coordonatorul Serviciului Corp Balet, şi dirijorul Ciprian Teodoraşcu au renunţat la contractele încheiate cu instituţia amintită încă din perioada în care manageriatul îl asigura Beatrice Rancea, cea care se află acum sub control judiciar fiind implicată într-un dosar de corupţie cu un prejudiciu de 5 milioane de lei adus ONRI.

„Da, într-adevăr, cele două persoane şi-au înaintat demisia în perioada Sărbătorilor Pascale, motivele fiind oarecum personale. În primul caz, cel al coordonatorului Corpului de Balet, urmează să găsim o soluţie. În cel de-al doilea caz, s-au găsit soluţii până în prezent“, a declarat Daniel Şandru, managerul interimar ONRI.

Amalia Mândruţiu a fost una dintre vocile susţinătoare a fostului manager Beatrice Rancea. Tot ea ar fi avut nu mai puţin de trei contracte încheiate cu instituţia de cultură, pe diferite posturi, cea principală fiind de coordonator Secţie Corp Balet. Surse din ONRI au declarat că prim-balerina Amalia Mândruţiu avea încheiate trei contracte cu ONRI. La fel şi maestrul Ciprian Teodoraşcu, care avea două contracte de muncă pe durată nedeterminată atât cu ONRI cât şi cu Opera Naţională Bucureşti, de unde plecase ca titular. De altfel, cel puţin numele lui Ciprian Teodoraşcu este amintit şi în dosarul DIICOT de la ONRI, în acuzaţia de instituire a unui grup infracţional organizat.

Surpriza este însă că, potrivit deciziei magistraţilor, Iulia Solomon, mâna dreaptă a managerului Beatrice Rancea, va reveni de astăzi la ONRI. Aceasta avea trei contracte, respectiv pentru poziţiile de şef serviciu organizare spectacole, relaţii publice şi marketing. Conducând trei servicii în interiorul instituţiei, Iulia Solomon, prin regulamentul intern emis sub conducerea lui Beatrice Rancea, ar trebui să revină în cele trei posturi deţinute şi remunerate. În plus, Iuliei Solomon îi este asigurat un loc în Cosiliul de Administraţie al instituţiei.

„Aici, am primit derogare de la Ministerul Culturiii pentru a putea suspenda această funcţie a doamnei Solomon în ONRI, dat fiind faptul că este direct implicată într-un dosar de corupţie, în care, desigur, există prezumţia de nevinovăţie. Deci doamna Solomon, pe perioada anchetei judiciare, nu va putea face parte din Consiliul de Administraţie al ONRI. Spun derogare de la minister, pentru că mandatul meu este limitat ca şi manager interimar. Eu însă nu vreau decât ca toate lucrurile din Operă să intre în legalitate, iar actul artistic să se desfăşoare normal“, a declarat Daniel Şandru.

De sub control judiciar a scăpat şi Mădălina Ioana Minculescu, altă persoană apropiată lui Beatrice Rancea şi fiica vitregă a lui Cristian Minculescu, fostul solist al trupei Iris. Aceasta, deşi este inculpată cot la cot cu Beatrice Rancea în acelaşi dosar de corupţie, ar trebui să ocupe o jumătate de normă de asistent regie începând de astăzi. Şi atât. Restul contractelor Mădălinei Minculescu cu ONRI fiind „suspendate“ cel puţin deocamdată. Asupra Mădălinei Minculescu se ridică alte suspiciuni legate de absolvirea studiilor şi a veridicităţii actelor depuse la dosarul de angajare.

În acelaşi timp, prim solistul Corpului de Balet, Vlad Mărculescu, cel care a fost dat afară din ONRI de Beatrice Rancea în urmă cu câteva luni, va putea reveni cu siguranţă pe scenă şi cu contract pe perioadă nedeterminată.

„Pentru Vlad Mărculescu am găsit soluţia de a fi repus în drepturi, de a avea un contract şi de a reveni pe scenă. Dincolo de prestaţia sa impecabilă ca artist, a câştigat un proces în instanţă. În calitate de manager interimar, nu pot face nimic pentru a recupera vreun ban de la cei pe care instanţa i-a găsit vinovaţi în cazul lui Vlad Mărculescu pentru că, în cazul meu, este vorba de un mandat limitat pentru 60 de zile şi nu pot face acest lucru“, a adăugat Daniel Şandru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.