Oana Pâţu, şefa DIICOT, care a girat anchetarea Newsweek şi Libertatea, drept la replică mincinos
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Oana Pâţu, şefa DIICOT, care a girat anchetarea Newsweek şi Libertatea, drept la replică mincinos

GALERIE
Oana Patu
  • Oana Patu
- +

Şefa interimară a DIICOT, Oana Daniela Pâţu, a trimis, după publicarea unui articol de către Newsweek România, un drept la replică în care se apără de acuzaţii care nu i-au fost aduse. În acesta, se notează că "Procurorul Edi Ionuţ Oprea (care a chemat la audieri jurnalişti ai Newsweek România şi Libertatea într-un dosar deschis la plângerea primarului Daniel Băluţă de la Sectorul 4 - n.r.) a preferat să îşi ignore şeful direct şi să lucreze direct cu şefa interimară a DIICOT, procurorul Oana Daniela Pâţu. Ba chiar i-ar fi spus acesteia că îi cheamă pe jurnalişti la audieri pentru a face <puţin circ>. Lipsa de probe din dosar nu a împiedicat-o pe Pâţu să-şi aprobe subordonatul, căruia i-a girat demersul de a ancheta jurnalişti."

Nicăieri în articol nu se menţionează că Pâţu ar fi ştiut că procurorul Oprea ar fi fost în conflict de interese sau incompatibilitate din cauza faptului că partenera de viaţă a acestuia, avocata Simona Mihaela Oprea, a reprezentat în ultimii ani cel puţin doi membri ai familiei Goleac, apropiaţi ai primarului Băluţă.

De asemenea, în articolul Newsweek România nu se spune nici că şefa interimară a DIICOT i-ar fi repartizat dosarul penal lui Oprea, ci doar că acesta din urmă "a preferat să îşi ignore şeful direct".

Totuşi, Pâţu scrie, în dreptul la replică, că "În cadrul articolului susmenţionat au fost prezentate o serie de informaţii false, fără a mi se solicita un punct de vedere, referitoare la participarea subsemnatei la acţiuni prin care se încearcă intimidarea unor jurnalişti, insinuându-se cunoaşterea de către mine a presupusei stări de incompatiblitate în care se află procurorul de caz. În realitate, dosarul la care faceţi referire nu a fost repartizat de către mine domnului procuror şef serviciu Edi Ionuţ Oprea, întrucât desemnarea nominală a procurorului care efectuează cercetările s-a făcut la nivelul secţiei în care acesta îşi desfăşoară activitatea şi nu de către conducerea DIICOT."

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.