Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Oana Pellea îi bate obrazul actriţei Aimée Iacobescu. "Tinerii huzuresc cu 1.000 lei"

GALERIE
Aimee-Iacobescu
  • Aimee-Iacobescu
- +

Actrițele Aimée Iacobescu (69 de ani) și Oana Pellea (53 de ani) sunt la cuțite, după ce fiica lui Amza a distribuit un editorial pe pagina sa de Facebook, de pe yorick.ro, în care era titrat „Doamna Aimée Iacobescu, în timp ce dvs. muriți de foame cu 3.500 de lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000”. Deranjată până peste cap de acest gest, Iacobescu a ținut să iasă în față și s-o atace pe Pellea, susținând că și tatăl ei ar fi putut fi în aceeași situație cu ea.

Potrivit editorialului semnat de criticul de teatru Monica Andronescu, premiată de Uniter în 2012, Aimée Iacobescu face doar circ „defilând cu sărăcia ei și împungându-și mama să dea declarații ca să stoarcă lacrimi”: „S-a dus la toate televiziunile și s-a plâns pe unde a putut că nu-i ajune pensia. Că moare de foame și că UNITER nu-i dă indemnizația de merit, care, pare-se, are scoate-o din mizerie (...)Aşadar, doamna Aimée Iacobescu, dumneavoastră ieşiţi pe post şi vă plângeţi că 3500 de lei pe lună sunt bani puţini şi că muriţi de foame. Ce credeţi că gândeşte un actor tânăr – adică la vreo 30 de ani – care nici nu visează să câştige banii ăştia? Un lector universitar are aproximativ 1700 de lei brut. Repet, brut, nu net! Un actor angajat într-un teatru, în caz că nu ştiaţi, are un salariu de aproximativ 1000 de lei. 1000 de lei din care trebuie să-şi plătească cel mai sigur o chirie, o întreţinere, să-şi ia şi ceva de mâncare (opţional…) şi, dacă cumva răceşte, e ghinionul lui… că şi ceaiurile sunt scumpe).

Oana Pellea susține această opinie, drept urmare actrița a distribuit editorialul pe pagina ei de Facebook, fapt ce a deranjat-o foarte tare pe Aimée Iacobescu, care a ieșit din nou să dea o declarație, în care s-a lăudat cu meritele ei.

„E vorba de invidie și de răutate... Sunt bolnavă și am un diagnostic foarte rău. Pensia mea nu e de 3.500 de lei, plus că mulți nu știu câte decorații și merite am. Mai bine Oana Pellea s-ar gândi că dacă tatăl ei trăia, putea ajunge în situația mea. Sau s-ar putea întreba de ce maestrul Radu Beligan nu primește indemnizație de merit de la UNITER. Am jucat cu Amza Pellea în «Osânda», film care a fost premiat și pentru care am fost premiată, iar acum fiica lui mă «înjură». Să spună de ce am jucat eu cu taică-său și să se gândească la faptul că va ajunge și ea la pensie și va avea poate o pensie mai mică decât a mea, pentru că nu are meritele mele”, a declarat Aimée.

click.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri