anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Oare ni se pare doar nouă, sau dom’ Mihăiţă chiar a prins olecuţă de burticuţă?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că avem azi aicea ultima întâlnire pe anul curent electric, mâine oferindu-vă o ediţie specială, de revelion, pe care ar fi indicat să nu cumva să o rataţi, am zis că musai să vă povestim puţin şi despre personagiul care ne-a oferit, prin activitatea lui oficială adesea de râs, şi cele mai numeroase subiecte la rubricuţa noastră: premarele Chirica. 

Îi mulţumim aşadar pe această cale, îi urăm pentru anul care vine un sincer “La mai mare!”, şi, la pachet, ne exprimăm la fel de sinceri una bucăţică micuţă îngrijorare, studiind mai cu atenţie pozele recente cu el, faţă şi profil.

Aşadar, oare ni se pare doar nouă, ori premarele nostru chiar a prins olecuţă de burticuţă în ultima vreme?

Iată, în stânga, se vede mai bine proeminenţa intelectuală, faţă de poza din dreapta, mai veche cu vreo 3-4 ani, când omul era de-a dreptul băţ. No, să nu spună dup’ aia că nu i-am spus...

O victorie de etapă a Iaşului

Şi tot pentru că avem azi ultima întâlnire pe anul curent electric, să vă aducem la cunoştinţă, tot ca un bilanţ al Iaşului, şi cum se vede disputa cu băcăuanii pe tema autostrăzilor nu de la noi, ci de la ei.

Iată o declaraţie intererensă, culeasă de un amic ieşean, dată de fostul menistru al Transporturilor Lucian Şova, băcăuan de felul lui: «A13 a pierdut şi ultima luptă! Adversarii (adicătelea ieşenii, n.r.) şi-au dorit mai mult victoria! După ce s-a pierdut în deplasare la Bruxelles meciul cu A8, s-a pierdut şi acasă la Bucureşti acelaşi meci, deşi iniţial A13 îl câştigase, culmea, cu Drulă ministru la Transporturi şi Cîţu prim-ministru! Celor care s-au lăudat în poze cu sigla A13 nu le-a păsat nici în ceasul al 13-lea. Păcat...»

Aşa se discută la Bacău zilele astea, dragilor. Ceea ce nu poate decât să ne bucure: un mare bravo asociaţiilor, un mare Huo politicienilor. Ura!!!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.