anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Oare unde s-a ascuns pupilul politic al lui Cozet?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Apropo de faptul că am adus ieri în discuţiune, aicea la analiza săptămânii de la rubricuţă, şi chestiunea situaţiunii politice şleampete a USR Iaşi, ne-au întrebat unii cetitori dacă mai ştim ceva de şefii filialei. 

Adicătelea dacă mai trăiesc, mai mişcă, sau genu’. Acuma, sinceri să fim, n-am mai auzit cam de pe la Crăciun de băiatul acela de Popricani rămas şomer după ce nu mai e subprefect, ăla pus de madam Cozet şef de filială pe vremea când ea era la butoanele locale (nu că acuma n-ar mai fi, dar mai nou auzim că are şi ea ceva butoane, dar de jucărie).

Din ce ne spun unele surse colaterale, cică anumiţi sforari din preajma lui Cozet, cu sau fără dezlegarea ‚mneaei, ar lucra la o variantă electorală de tandem în care Cozet să meargă drept candidat la premărie, în timp ce băiatul acela de la ţară şef la judeţeana de partid, să fie candidat pentru Cejău.

Of, cum îl cheamă, cum îl cheamă... Na, că iar am uitat! În fine, ştiţi voi cine: ăla cu număr mare la pantofi.

Iote-l pe mult prea expusul

Acuma apropo şi de junii ăştia de la usereu, haideţi să vorbim două vorbe şi despre alesul lui mama de la Iaşi despre care vuieşte târgul şi partidul, în urma discursului groggy ţinut în parlament după ce a venit din zona de conflict: a fost sau nu a fost?

Mai toţi care au fost în preajma evenimentului zic că omul era agitat a groggeală cu fum, şi că mulţi colegi i-au spus să nu urce la pupitru, ci s-o lase pe a doua zi. Printre care inclusiv Barna. Numai că el nu şi nu: atunci musai. Şi, deh, a ieşit ce-a ieşit.

Dar, în fine, poate e de înţeles omul: prea tânăr, încă cu tuleie politice în barbă, speriat de bombe şi morţi, a stins şi el olecuţă amarul cu ceva aburi. Başca auzim că îi cam fug de-o vreme călcâiele după o jună colegă de partid. Aşa că hai să-l lăsăm în pace tura asta!

Aşa să fie oare?

Tare bune observaţiunile unui amic din capitală, referitoare la UDMR şi la întâlnirea de ieri a lui Hunor cu şeful MAE ungar, ăla decorat recent de Putin şi Lavrov.

Cum ar veni, UDMR stă într-un Guvern ce zice că sprijină Ucraina, dar e lipit de Fidesz, capul de pod al lui Putin în Europa şi NATO. Întreabă amicul, retoric: cam în cât timp ajung la Budapesta informaţiile sensibile din şedinţele de guvern, şi de acolo la Moscova?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.