Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

GALERIE
puls
  • puls
- +

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Cauzele nu ne mai interesează acuma, că nu vrem să luam nimica de la gură mâncătorilor de ciuperci pe tema asta care umplu televiziunile. Haideţi mai bine să vedem cam cum s-ar putea repercuta chestiunea asta la Iaşi, dacă acest trend, aşa cum spun analiuştii sondajului, se va menţine în perioada următoare!

De-un par egzamplu, la Iaşi AUR are probabil cei mai ineficienţi doi parlamentari pe care i-am avut din toate timpurile: profesorii ăia navetişti ajunşi la Bucureşti auzim că n-au deschis gura acolo decât când au depus jurământul, şi atunci pe şoptitelea, ca să nu deranjeze. Ce va însemna asta în 2024? Că locurile de la AUR se vor vinde ca pâine caldă, mai ceva decât le-a măritat Dan Diaconescu pe cele de la PPDD acuma ceva anişori. Şi la preţ nu adăugaţi doar inflaţia, ci şi ridicarea nivelului de bogăţie existent în piaţa celor dornici de scaun de parlamentar şi, mai ales, de imunitate.

Din scurt am zice că va ajunge la suta de mii de coco, dacă atunci era pe la 40-50 de mii. Aşa că, dom’ profesor, şi matale de la Comarna, şi mătăluţă de la Larga Jijia, puneţi repede mâna pe microfon la Bucale, pe megafon la Iaşi, căci competiţia se anunţa strânsă tare. Asta, evident, dacă veţi mai vrea o tură în teleguţă...

Mai mare ruşinea: iaca ce spune fostul senator!

Ştim, da, aşa este: despre morţii politic numai de bine, cum spune vorba aia din bătrâni. Numai că, iote, parcă nici nu se face să nu-i mai pomeneşti deloc pe foştii aleşi ai ieşenilor care ne ţin atenţia trează încă din anii 90. Da, la Văru Jan ne vrem să ne referim azi, cel care a anunţat mândru că se retrage la scris după ce a tras sfori şi curmeie ca să mai prindă un loc de parlamentar, dar a căzut din căruţă la alegeri cu tot cu şefu’ Tăriceanu. Când a zis că se retrage la scris, noi am zis că se referă la romanele şi poeziile lui alea făinuţe, nu la postări anti-pandemie pe Facebook, de care vedem că se ţine constant, probabil influenţat puternic de zărghitul acela de doftor coleg de partid de la Iaşi, Răzvănel cel puţintel.

Iacătă o năstră din ultima lui postare, stimabililor: „Aşa-zisa profilaxie împotriva virusului corona devine o formă de asuprire a fiinţei umane. Măsurile preventive anti-Covid sunt bazate exclusiv pe constrângeri: să porţi mască, să te izolezi, să nu atingi pe alţii, să nu te însori cu nuntă, să nu mori decât de o anumită boalăşi să te îngropi desculţ... Nicio instituţienu încurajează utilizarea medicamentaţiei preventive de tip Vitamina C, medicamentaţia homeopată, tratamentul prin ozonificare etc.”.

Nu vă mai povestim ce festival de hăhăială prostească era pe la comentariile postării că, deh, îl lăsăm să se ruşineze singur. Dacă mai are cu ce.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.