Obama face portretul liderilor: Putin se comportă ca șeful unui cartel din Chicago
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Obama face portretul liderilor: Putin se comportă ca șeful unui cartel din Chicago

GALERIE
barack-obama
  • barack-obama
- +

Vladimir Putin este un ”dur”, care se comportă ca șeful unei găști de cartier din epoca întunecată a orașului Chicago, dar este complet șters ca aspect fizic. Nicolas Sarkozy își umflă pieptul ca un cocoș, în timp ce David Cameron emană încredere în sine, de parcă viața nu l-ar fi pus niciodată la încercare. Cel puțin așa sunt văzuți lideri ai lumii de fostul președinte american Barack Obama în noua sa carte de memorii ”Tărâmul făgăduinței” (The Promised Land) care va fi lansată oficial marți. Obama mai povestește că în 2010 abia auzise despre Donald Trump.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin este un ”dur”, dar, din punct de vedere fizic, este complet șters, povestește fostul lider de la Casa Albă. Mai mult, el îl compară pe Putin cu ”șeful dur al unui cartel din epoca întunecată a orașului Chicago, dintre cei care obișnuiau să controleze întreaga mașinărie politică, doar că are acces la arme nucleare și drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU”. “Fizic, nu are nimic remarcabil în el”, povestește Obama.

În schimb, fostul premier britanic David Cameron are un aer ”urban”, degajând încrederea cuiva care nu a fost pus prea mult la încercare de viață (și asta deși Cameron și-a pierdut unul dintre copii - n.red).

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy este descris ca un ”cocoș care își umfla pieptul”.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.