Obiecte ale creatorului de modă Karl Lagerfeld, vândute pentru 12 milioane euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Obiecte ale creatorului de modă Karl Lagerfeld, vândute pentru 12 milioane euro

GALERIE
lagerfeld
 • lagerfeld
- +

Vânzarea unei părţi din averea designerului Karl Lagerfeld, care a fost încheiată luni la Sotheby's din Monaco, a totalizat 12 milioane de euro, o sumă de patru ori mai mare decât estimările.

Prima parte din vânzarea obiectelor fostului director artistic al casei Chanel a fost „un triumf”, potrivit Sotheby's. Toate cele 582 de loturi au fost vândute pentru 12 milioane de euro faţă de o estimare stabilită între 2 şi 3 milioane de euro.

Mai mult de 1.400 de licitatori s-au înscris pentur vânzarea care a avut loc „într-o ambianţă electrică”, potrivit lui Pierre Mothes, vice-preşedinte la Sotheby's Franţa, citat într-un comunicat.

Printre obiecte, dintre care 96% s-au vândut la preţuri ce au depăşit valorile estimate, s-a numărat „Portrait de Karl Lagerfeld”, semnat de artistul japonez Takashi Murakami, adjudecat pentru 292.100 de euro, faţă de estimarea iniţială de 80.000 până la 120.000 de euro, şi o operă a pictorului francez Guy-Pierre Fauconnet, „Vache et sa laitiere”, datând din 1920, vândută cu 152.400 de euro, faţă de estimarea stabilită între 4.000 şi 6.000 de euro.

Printre obiectele personale ale lui Lagerfeld, un autoportret a fost achiziţionat pentru 107.250 de euro (estimat între 2.000 şi 3.000 de euro), în timp ce trei carnete cu notiţe ale creatorului, estimate între 3.000 şi 5.000 de euro, şi-au găsit cumpărător la 152.400 de euro.

Dom Pérignon Balloon Venus, sculptură de Jeff Koons, a fost achiziţionată la 38.100 de euro, şi un Rolls Royce Phantom din 2018, estimat între 300.000 şi 350.000 de euro a atins 439.000 de euro.

A doua parte a licitaţiei, online, va avea loc la Paris, până pe 16 decembrie.

Aflați amănunte de pe news.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X