
Când spui minimalist, majoritatea presupune că într-o încăpere se regăsesc cel mult 3-4 piese de mobilier, simple şi de mici dimensiuni. Însă stilul minimalist nu exclude confortul. Din contră, acesta ne învaţă că nu avem nevoie de multe lucruri pentru a ne simţi bine în propria casă şi că la fel ca în multe alte situaţii, contează calitatea, nu cantitatea.
* Aşa cum am spus mai sus, stilul minimalist presupune să amenajăm casa folosind doar lucruri utile, în proporţie de 80%, în timp ce obiectele de decor reprezintă 20% – acestea din urmă fiind puţine, dar de efect.
* Dacă vă doriţi să vă amenajaţi locuinţa în stil minimalist, specialiştii recomandă să optaţi pentru o paletă de culori deschise, albul fiind, desigur, culoarea vedetă, în cazul stilului minimalist. Acest stil de amenajare este inspirat din stilul scandinav, aşadar combinaţiile de alb-gri, alb-negru sau alb-crem/bej sunt cele mai populare.
* În ceea ce priveşte piesele de mobilier, specialiştii în amenajări interioare ne sfătuiesc să alegem obiecte cu un design cât mai simplu şi compact, imprimeurile şi obiectele cu design futurist fiind, fără îndoială, excluse.
* Astfel, pentru living alegeţi o canapea într-o singură culoare, pe care să o înfrumuseţaţi cu ajutorul unor perne decorative, de altă culoare. Limitaţi-vă la o măsuţă de cafea, câteva tablouri cu rama subţire şi câteva plante în ghiveci.
* Pentru dormitor, un pat mare şi confortabil, două noptiere şi un tablou mare ar trebui să fie suficiente, în timp ce pentru bucătărie sunt recomandate piese de mobilier într-o singură culoare.
* Dacă pentru dormitor şi living este recomandat să optaţi pentru plante în ghiveci, tablouri sau vaze cu flori, în bucătărie şi baie este indicat să vă limitaţi doar la obiectele necesare, astfel încât să nu încărcaţi inutil încăperile.
Publicitate și alte recomandări video