Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă ( P)

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului

GALERIE
toma vasile
  • toma vasile
- +

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului și incluse în Buget: Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă.

Proiectele critice pentru dezvoltarea unei comunități trebuie întotdeauna tratate cu atenție. Ele sunt obiective la a căror reușită contribuie efortul susținut al tuturor factorilor de decizie. De aceea, colaborarea strânsă dintre autoritățile locale și cele centrale este o condiție obligatorie.

La acest moment, autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă sunt proiectele mari, vitale pentru întreagă comunitate. Și sunt numeroși factori care pot influență, pozitiv sau negativ, succesul lor.  

Cred însă că balanță poate fi înclinată de eficiența și transparența comunicării între toți factorii de decizie, precum și dintre aceștia și comunitate. Am fost întotdeauna un suținător al eficientizării și transparentizării procesului de comunicare dintre factorii de decizie de la nivel local și central. Mai mult, consider că soluțiile cele mai bune pentru Iași trebuie construite pe baza unor argumente solide și nu pe discurs demagogic. Iar rolul politicianului este acela de a se pune întotdeauna în slujba comunității care și-a plasat, prin vot, încrederea în el. Și totul începe de la un dialog deschis.

Acesta este și motivul pentru care echipa de parlamentari ieșeni ai PSD, împreună cu președintele organizației ne aflăm în aceste zile într-un dialog continuu cu Guvernul, privitor la aceste proiecte majore ce vor influență dezvoltarea Iașului. Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă, dar și alte proiecte ce necesită atenție, toate sunt discutate. Deoarece răspunderea îndeplinirii acestor obiective ne aparține nouă, celor aleși prin vot.

Mă bucură faptul că și colegii mei conștientizează importantă lucrului în echipa. Consider că este singură modalitate eficientă de a ne asigura că proiectele importante pentru Iași sunt implementate. Este singura soluție cu adevărat viabilă, aceasta a colaborării dintre parlamentari, liderii administrației locale, reprezentanții societății civile și experți din mediul privat.

Aceste obiective strategice nu sunt niște simple puncte pe agenda politică sau teme generatoare de capital de imagine. Ele trebuie tratate cu seriozitatea cuvenită importanței și cu transparența necesară înțelegerii lor corecte. Tocmai de aceea e nevoie de comunicare eficientă.

 

Vasile TOMA

Senator Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.