Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Comunicat de presă ( P)

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului

GALERIE
toma vasile
  • toma vasile
- +

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului și incluse în Buget: Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă.

Proiectele critice pentru dezvoltarea unei comunități trebuie întotdeauna tratate cu atenție. Ele sunt obiective la a căror reușită contribuie efortul susținut al tuturor factorilor de decizie. De aceea, colaborarea strânsă dintre autoritățile locale și cele centrale este o condiție obligatorie.

La acest moment, autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă sunt proiectele mari, vitale pentru întreagă comunitate. Și sunt numeroși factori care pot influență, pozitiv sau negativ, succesul lor.  

Cred însă că balanță poate fi înclinată de eficiența și transparența comunicării între toți factorii de decizie, precum și dintre aceștia și comunitate. Am fost întotdeauna un suținător al eficientizării și transparentizării procesului de comunicare dintre factorii de decizie de la nivel local și central. Mai mult, consider că soluțiile cele mai bune pentru Iași trebuie construite pe baza unor argumente solide și nu pe discurs demagogic. Iar rolul politicianului este acela de a se pune întotdeauna în slujba comunității care și-a plasat, prin vot, încrederea în el. Și totul începe de la un dialog deschis.

Acesta este și motivul pentru care echipa de parlamentari ieșeni ai PSD, împreună cu președintele organizației ne aflăm în aceste zile într-un dialog continuu cu Guvernul, privitor la aceste proiecte majore ce vor influență dezvoltarea Iașului. Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă, dar și alte proiecte ce necesită atenție, toate sunt discutate. Deoarece răspunderea îndeplinirii acestor obiective ne aparține nouă, celor aleși prin vot.

Mă bucură faptul că și colegii mei conștientizează importantă lucrului în echipa. Consider că este singură modalitate eficientă de a ne asigura că proiectele importante pentru Iași sunt implementate. Este singura soluție cu adevărat viabilă, aceasta a colaborării dintre parlamentari, liderii administrației locale, reprezentanții societății civile și experți din mediul privat.

Aceste obiective strategice nu sunt niște simple puncte pe agenda politică sau teme generatoare de capital de imagine. Ele trebuie tratate cu seriozitatea cuvenită importanței și cu transparența necesară înțelegerii lor corecte. Tocmai de aceea e nevoie de comunicare eficientă.

 

Vasile TOMA

Senator Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.