anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Comunicat de presă ( P)

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului

GALERIE
toma vasile
 • toma vasile
- +

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului și incluse în Buget: Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă.

Proiectele critice pentru dezvoltarea unei comunități trebuie întotdeauna tratate cu atenție. Ele sunt obiective la a căror reușită contribuie efortul susținut al tuturor factorilor de decizie. De aceea, colaborarea strânsă dintre autoritățile locale și cele centrale este o condiție obligatorie.

La acest moment, autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă sunt proiectele mari, vitale pentru întreagă comunitate. Și sunt numeroși factori care pot influență, pozitiv sau negativ, succesul lor.  

Cred însă că balanță poate fi înclinată de eficiența și transparența comunicării între toți factorii de decizie, precum și dintre aceștia și comunitate. Am fost întotdeauna un suținător al eficientizării și transparentizării procesului de comunicare dintre factorii de decizie de la nivel local și central. Mai mult, consider că soluțiile cele mai bune pentru Iași trebuie construite pe baza unor argumente solide și nu pe discurs demagogic. Iar rolul politicianului este acela de a se pune întotdeauna în slujba comunității care și-a plasat, prin vot, încrederea în el. Și totul începe de la un dialog deschis.

Acesta este și motivul pentru care echipa de parlamentari ieșeni ai PSD, împreună cu președintele organizației ne aflăm în aceste zile într-un dialog continuu cu Guvernul, privitor la aceste proiecte majore ce vor influență dezvoltarea Iașului. Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă, dar și alte proiecte ce necesită atenție, toate sunt discutate. Deoarece răspunderea îndeplinirii acestor obiective ne aparține nouă, celor aleși prin vot.

Mă bucură faptul că și colegii mei conștientizează importantă lucrului în echipa. Consider că este singură modalitate eficientă de a ne asigura că proiectele importante pentru Iași sunt implementate. Este singura soluție cu adevărat viabilă, aceasta a colaborării dintre parlamentari, liderii administrației locale, reprezentanții societății civile și experți din mediul privat.

Aceste obiective strategice nu sunt niște simple puncte pe agenda politică sau teme generatoare de capital de imagine. Ele trebuie tratate cu seriozitatea cuvenită importanței și cu transparența necesară înțelegerii lor corecte. Tocmai de aceea e nevoie de comunicare eficientă.

 

Vasile TOMA

Senator Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.