Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Comunicat de presă ( P)

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului

GALERIE
toma vasile
  • toma vasile
- +

Obiectivele majore ale Iașului sunt discutate cu reprezentanții Guvernului și incluse în Buget: Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă.

Proiectele critice pentru dezvoltarea unei comunități trebuie întotdeauna tratate cu atenție. Ele sunt obiective la a căror reușită contribuie efortul susținut al tuturor factorilor de decizie. De aceea, colaborarea strânsă dintre autoritățile locale și cele centrale este o condiție obligatorie.

La acest moment, autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă sunt proiectele mari, vitale pentru întreagă comunitate. Și sunt numeroși factori care pot influență, pozitiv sau negativ, succesul lor.  

Cred însă că balanță poate fi înclinată de eficiența și transparența comunicării între toți factorii de decizie, precum și dintre aceștia și comunitate. Am fost întotdeauna un suținător al eficientizării și transparentizării procesului de comunicare dintre factorii de decizie de la nivel local și central. Mai mult, consider că soluțiile cele mai bune pentru Iași trebuie construite pe baza unor argumente solide și nu pe discurs demagogic. Iar rolul politicianului este acela de a se pune întotdeauna în slujba comunității care și-a plasat, prin vot, încrederea în el. Și totul începe de la un dialog deschis.

Acesta este și motivul pentru care echipa de parlamentari ieșeni ai PSD, împreună cu președintele organizației ne aflăm în aceste zile într-un dialog continuu cu Guvernul, privitor la aceste proiecte majore ce vor influență dezvoltarea Iașului. Autostrada, șoseaua de centură, spitalul regional de urgență, sala polivalentă, dar și alte proiecte ce necesită atenție, toate sunt discutate. Deoarece răspunderea îndeplinirii acestor obiective ne aparține nouă, celor aleși prin vot.

Mă bucură faptul că și colegii mei conștientizează importantă lucrului în echipa. Consider că este singură modalitate eficientă de a ne asigura că proiectele importante pentru Iași sunt implementate. Este singura soluție cu adevărat viabilă, aceasta a colaborării dintre parlamentari, liderii administrației locale, reprezentanții societății civile și experți din mediul privat.

Aceste obiective strategice nu sunt niște simple puncte pe agenda politică sau teme generatoare de capital de imagine. Ele trebuie tratate cu seriozitatea cuvenită importanței și cu transparența necesară înțelegerii lor corecte. Tocmai de aceea e nevoie de comunicare eficientă.

 

Vasile TOMA

Senator Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri